Egyre több játékos kerül az Újpest célkeresztjébe

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy Riccardo Piscitelli személyében megvan az NB1-ben szereplő Újpest FC első igazolása, amelyet az új tulajdonosi csoport, a MOL rendezett el. Bár még nem dőlhetnek hátra a fővárosi lila-fehérek a bajnokságban, hiszen matematikailag nem vált biztossá a bennmaradásuk, de az új vezetőség már a háttérben dolgozik a következő szezon keretén, és szeretnének minőségi labdarúgókat a Megyeri útra csábítani.

fotó: Újpest FC

Úgy néz ki, hogy a MOL komolyan gondolja azon tervét, hogy egy versenyképes csapatot kell építeni Újpesten, akik képesek lehetnek trófeákat nyerni, valamint nemzetközi kupaporondon is jól szerepelni, és egyre több kiszemeltről lehet hallani a magyar sportsajtóban.


Támadósor

Az elsőszámú célpontnak továbbra is Stefan Drazic számít, akinek a szezon végén lejár a szerződése az NB1-ből már biztosan kieső Mezőkövesdnél, és a hírek szerint már tárgyalnak egymással a felek. A 31 éves támadó jelen állás szerint jól érzi magát Magyarországon, és szívesen maradna az NB1-ben, ám még nem mondott le arról sem, hogy más országban próbáljon szerencsét.

fotó: MTI

A másik támadó kiszemelt pedig Szabó Levente, aki jelenleg a Diósgyőrnél szerepel kölcsönben, de a szerződése lejár nyáron a Fehérvár FC-nél, és nem biztos, hogy szerződést hosszabbít vele klub, viszont az Újpesthez hasonlóan a DVTK is örömmel látná a 24 éves csatárt a soraiban, hiszen úgy néz ki, hogy a játékos kezd magára találni Miskolcon.

fotó: Diósgyőri VTK

A lila-fehér klubra amúgy is ráfér az erősítés a támadó poszton, hiszen az idei szezonban a nigériai Peter Ambroseon kívül nincs más gólerős csatárja a klubnak. A 21 éves támadó 8 gólt szerzett eddig az idei szezonban, amellyel ő számít az Újpest egyik legeredményesebb játékosának.

fotó: Újpest FC


Középpálya

Bár a fiatal szerb-magyar Ongjen Radosevic, a német-dominikai Heinz Mörschel, és a kölcsönben szereplő Matija Ljujic személyében három irányítója van a lila-fehéreknek, ráadásul utóbbi játékos számít a házigólkirálynak a maga 9 góljával, de mindezek ellenére szeretnének egy kreatív játékost igazolni.

A csakfoci.hu információi szerint az egyik kiszemelt a Paksban szereplő Szabó Bálint lehet. A 23 éves játékos Vidi utánpótlásában nevelkedett és ott is mutatkozott be az élvonalban, majd kölcsönben az akkor NB2-es Budaörsnél is megfordult. A támadósor két szélén, csatárként és irányítóként is bevethető játékost 2020-ban szerezte meg a Paks, amelynél ezidáig 73 tétmeccsen 9 gólt és 11 asszisztot jegyzett, az előző idény tavaszán pedig fél évet a török élvonalbeli Antalyaspornál is eltöltött. A játékos szerződése 2026 nyaráig érvényes Pakson, így a liláknak muszáj lesz fizetniük a tolnaiaknak, de vélhetően a MOL-nak nem fog gondot okozni az összeg előteremtése.

fotó: Nemzeti Sport

Az újpestiek a középpálya közepére is szeretnének is egy játékost, mivel a Tajti Mátyás mellett a fiatal Geiger Bálint bevethető ezen a poszton, de említhetjük még Onovot, Jevtovskit és Mackot is, de ők egyelőre messze elmaradnak a várttól. A Nemzeti Sport értesülései szerint a Fehérvár FC-ben szereplő Ruben Pintot nézték ki maguknak a IV. kerületiek, ráadásul a 32 éves portugál középpályásnak az idény végén lejár a szerződése, így átigazolási díjat sem kellesz érte fizetni. A játékos 2020 nyarán igazolt Székesfehérvárra, és a magyarországi pályafutása alatt több sérülés is hátráltatta, így 62 fehérvári tétmeccsen négy gólpasszt adott, gólt nem szerzett.

fotó: Fehérvár FC


Védelem

Az Újpest védelmére ráférne az erősítés, hiszen az idei bajnoki szezonban 29 forduló alatt 61 gólt kaptak, amely a legtöbbnek számít az NB1-ben. Mészöly Géza a három belső védős rendszert preferálja, és jelenleg három játékosa van a liláknak ezen a poszton: Fehér Csanád, Davit Kouburi, Georgios Antzoulas. Ennek ellenére vagy szélsővédők, vagy védekező középpályások szoktak szerepelni ezen a pozíción, amely sokszor meglátszik az eredményen is.

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy információink szerint a csapat egyik kiszemeltje az Tamás Márk. A 30 éves magyar válogatott védő jelenleg az azeri Neftci Baku játékosa, ám Azerbajdzsából származó hírek szerint nagy esély van arra, hogy a magyar légiós nem tölti ki a szerződését a fővárosi fekete-fehér klubnál, és a nyáron távozik. Az Újpest mellett román, török és ciprusi ajánlatai is vannak a játékosnak, aki még nem döntött a jövőjével kapcsolatban, de állítólag szívesen hazatérne.

fotó: Getty Images


Valószínűleg a jövőben további játékosok nevei is felmerülhetnek az Újpesttel kapcsolatban, de most a legfontosabb a csapat számára az, hogy bennmaradjon az NB1-ben, és ehhez egy nagy lépést tehetnek a következő fordulóban, amelyen a DVSC vendégei lesznek Mészöly Géza fiai.