Egy gól döntött Debrecenben – Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Debrecen – Kecskemét találkozóval folytatódott a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 28. fordulója. Mindkét együttes vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban, ráadásul mindketten hazai pályán. Előbbi csapat az MTK-tól, míg utóbbi a Puskás Akadémiától, így szerettek volna javítani az egymás elleni találkozón.

fotó: Debreceni VSC

A találkozó első 15 percében két Loki lehetőséget láthattunk, előbb Ferenczi János beadását Dzsudzsák Balázs fejelte kapura kb. 12-13 méterről, amelyet az NB1-ben bemutatkozó Kersák Roland fogott meg, majd nem sokkal később Bárány Donát lőtt a kapu fölé 11 méterről.

A túloldalon a 21. percben Horváth Krisztofer ment el remekül a bal szélen, centerezésére Pálinkás Gergő érkezett, ám lövését a becsúszó Dusan Lagator blokkolta. 6 perccel később is Horváth volt a főszereplő, ezúttal egy fordulást követően vette célba a debreceni kapu jobb felső sarkát, ám mellé célzott. Az első félóra végén Bódi és Ojediran is próbálkott, ám mindketten a kapu mellé lőttek.

A 38. percben Ferenczi sarkazását követően Bódi Ádám tört be a 16-oson belülre, majd Nagy Olivér látszólag szabálytalankodott vele, amiért Karakó Ferenc 11-est ítélt. A VAR-vizsgálta az esetet, majd kihívták a játékvezetőt a monitorhoz, hogy nézze meg jobban az esetet, amelynek végén érvénytelenítette a korábbi döntését.

Az első félidő végén Dzsudzsák Balázs távoli kísérlete megpattant egy kecskeméti védőn, amelyet végül Kersák Roland hatalmas bravúrral hárított.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidő első lehetősége a Kecskemét előtt adódott, ekkor Lukács, Horváth és Zsótér volt a labda útja, utóbbi jobbal vette célba Megyeri Balázs kapuját, ám a 34 éves kapus szögletre tolta a próbálkozást. Percekkel később Horváth Krisztofer hasonló szögből próbálkozhatott, mint Zsótér Donát, ám ezúttal is Megyeri védett. Négy perccel ezután Dreskovic kapitális hibát követett el, hiszen rosszul passzolt a társának, amelyre lecsapott Lukács Dániel, ám ziccerben Megyeribe lőtt, amely szögletre pattant.

A 69. percben büntetőhöz jutott a DVSC, miután miután Belényesi egy szöglet után eltalálta lábbal Dreskovic fejét. A labda mögé Dzsudzsák Balázs állt oda, aki nagyon pontosan lőtt a bal alsó sarokba. A 37 éves középpályásnak ez volt a 7. gólja az idei szezonban. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

A hajráig nem történt sok minden, de ekkor felpörögtek az események. Előbb a csereként beállt Kocsis Dominik került ígéretes helyzetbe, ám csúnyán a kapu mellé lőtt. A 92. percben Lukács Dániel ziccerbe került, ám nem találta el a kaput, míg a túloldalon Kocsist hozták ziccerbe a Loki játékosai egy kontra végén, ám a fiatal játékos Kersákba rúgta a labdát. A végéig már nem változott az eredmény, a debreceniek 1-0-ra legyőzték a KTE-t.


OTP Bank Liga NB1, 28. forduló

Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5244 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Vígh-Tarsonyi Gergő, Becséri Gergely)

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Manrique, 62.), Szuhodovszki (Loncar, 62.) – Bódi (Kocsis, 62.), Dzsudzsák (Romanchuk, 85.), Vajda (Szécsi, 76.) – Bárány

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

KTE: Kersák – Szűcs, Belényesi, Katona – Nagy O. (Szabó A., a szünetben), Meskhi (Nikitscher, 70.), Zsótér (Derekas, 70.), Zeke (Leoni, 82.) – Lukács, Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Horváth K.

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Dzsudzsák (69. perc – 11-esből)


A debreceniek a sikerüknek köszönhetően ideiglenes jelleggel feljöttek a tabella 4. helyére, míg a kecskemétiek maradtak a 9. helyen.