A Zalaegerszeg után a Kisvárda is kiütötte az Újpest együttesét – Kisvárda Master Good FC – Újpest FC 4-1 (3-1)

Kisvárda – Újpest mérkőzéssel kezdődött meg a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 28. fordulója szombat délután. A várdaiak a legutóbbi fordulóban döntetlent játszottak Miskolcon, míg a fővárosi lila-fehérek négygólos vereséget szenvedtek hazai pályán a Zalaegerszeg ellen.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozó elejét megnyomták a kisvárdaiak, akik már a 8. percben vezetést szereztek: Rafal Makowski ugratta ki remek ütemben a mélységből induló Jaroslav Navratilt, aki a kifutó Banai Dávid fölött emelt a kapuba. (1-0)

A cseh szélső nem sokkal később megint csak egy mélységi indítást követően került helyzetbe, ám ezúttal nem sikerült az emelése, mivel egy vendég védő odaért, és szerelni tudta őt. A 17. percben már kétgólos volt a hazaiak előnye, ekkor Kobouri eladott labdájára Makowski csapott le, aki Jasmin Mesanovichoz passzolt, a kisvárdaiak támadója pedig ziccerben nem hibázott. A 32 éves játékosnak ez volt a 6. gólja az idei szezonban. (2-0)

A 28. percben szinte a semmiből büntetőhöz jutott az Újpest együttese, miután a kiugró Peter Ambroset elkaszálta a rosszul kimozduló Kovács Marcell. A fiatal kapus megmozdulását sárga lappal büntette Pintér Csaba. A labda mögé a jó formában lévő Ljujic állt oda, aki jobb alsóba lőtt. Kovács érezte a sarkot, de védeni nem tudott. (2-1)

9 perccel később viszont jött a válasz a kisvárdaiaktól: Branimir Cipetic balról érkező szabadrúgására Bernardo Matic érkezett, aki 5 méterről a kapuba fejelt. Ismét kettő góllal ment a szabolcsi együttes. (3-1)

A félidő hajrájában még Mörschel fejese ment kapu fölé, így a kisvárdaiak 3-1-es előnnyel mehettek be az öltözőbe.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidőt is jobban kezdték a hazaiak, rögtön a 46. percben Mörschel eladott labdájából indultak meg, Navratil bepasszára Melnyik érkezett, ám lövését kitolta a bal felsőből Banai. Nem sokkal később már ő is tehetetlen volt, mivel Makowski 25-ről csavart a bal felsőbe egy nagyszerű mozdulattal, amely vélhetően a forduló egyik legszebb gólja volt. (4-1)

fotó: Nemzeti Sport

Néhány perccel később kishíján zárkózott az Újpest, miután egy szöglet után ugyan betaláltak, ám Ljujic sarokrúgása az alapvonalon kívülről tekeredett vissza, így nem adták meg a találatot. Ezek után Spasic pillanatai következtek, előbb Banai védte a szélső kísérletét, majd nem sokkal később mellé lőtt a szerb játékos.

A 66. percben két csere hozta össze hozta össze az újpestiek következő helyzetét Ljujic szépen ugratta ki Csoboth Kevint, aki Kiss Tamáshoz passzolt, ám a remek keresztpasszt nem tudta jól átvenni, így oda lett a lehetőség.

A 73. percben kényszerből le kellett cserélni a román Ganeát, miután Matic szorításában lépett rosszul, és láthatóan súlyos sérülést szenvedett a vendégek játékosa. Jobbulást kínánunk az újpestiek román támadójának!

3 perccel később Kiss Tamás jobbról húzott befelé, majd egy erős lövéssel megdolgoztatta Kovács Marcellt. Nem sokkal ezután Csoboth éles szögből leadott lövését tolta ki a várdaiak fiatal kapusa.

A 82. percben bemutatkozott az NB1-ben Maxim Ostrovka, a kisvárdaiak saját nevelésű játékosa, aki napokban töltötte a 17. életévét. A végén még Ötvös Bence lövését tolta szögletre a Banai, de az eredmény nem változott, a Kisvárda megint csak 4 gólt rúgott hazai pályán az Újpestnek.


OTP Bank Liga NB1, 28. forduló

Kisvárda Master Good FC – Újpest FC 4-1 (3-1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2450 néző

Vezette: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Garai Péter)

Kisvárda: Kovács M. – Cipetic (Stefan, 71.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnyk (Ostrovka, 82.), Matic – Navrátil (Ilievski, 89.), Makowski (Camaj, 70.), Spasic – Mesanovic

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Újpest: Banai – Pauljevic, Kobouri, Antzoulas (Csoboth, a szünetben) – Huszti, Radosevic (Kiss, 63.), Mack (Tajti, a szünetben), Ljujic, Geiger – Ambrose (Ganea, 63., Onovo 72.), Mörschel

Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerzők: Navratil (8. perc), Mesanovic (17. perc), Matic (39. perc) Makowski (54. perc) illetve Ljujic (30. perc – 11-esből)


A Kisvárda győzelmének köszönhetően már csak 10 pontra van a bennmaradást érő 10. helytől, de a bajnokság hátralévő részében nagyon nehéz lesz a sorsolása, így kisebb csoda kéne a szabolcsiaktól. Az Újpest maradt a tabella 10. helyén.