Dejan Stankovic: ,,Egy csapatként nyerünk és veszítünk!” – kontrázó futballt bemutatva nyert a Ferencváros Mezőkövesden

Sikerült megszakítania rossz szériáját a Ferencváros együttesének a labdarúgó NB1-ben. Dejan Stankovic tanítványai 2-0-ás győzelmet arattak Mezőkövesden, az OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott és bepótolt mérkőzésen, így jelenleg egy ponttal vannak lemaradva az éllovas Pakstól.

fotó: http://nemzetisport.hu

A találkozót követően Kuttor Attila és Dejan Stankovic nyilatkozott az M4 Sportnak.


Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője: ,,A szezon egyik legjobb játékát mutattuk be, azt gondolom pariban voltunk. Sajnos a vége hiányzott nekünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az a futball, amit bemutattunk, az mindenképp előremutató. Bízom benne, hogy előbb vagy utóbb ez eredményekkel is fog párosulni. A saját játékunkat sikerült játszanunk két félidőn keresztül, szerintem egy ki-ki meccs volt, amiből sajnos nem mi jöttünk ki jól. Harcolunk, és ilyen teljesítményekkel lehet elérnünk a céljainkat.”

Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: „Minden győzelem a legjobb pillanatban jön. Örülök ennek a meccsnek, mert azon játékosaim is pályára léphettek, akik eddig kevesebbet játszottak. Nagy köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak, mert a rossz idő ellenére is másfél órán keresztül buzdítottak bennünket. Nagyon nagy gratuláció illeti Zachariassent és Marquinhost, hiszen ha megnézzük, hogy mennyi játékperc van mögöttük, akkor az lenyűgöző mindkét játékostól, de mi egy csapat vagyunk. Egy csapatként nyerünk és veszítünk! Az a hozzáállás, ami őket jellemezte a mai napon nagyon tiszteletreméltó, hiszen mindketten nagyon fáradtak és mégis ilyen teljesítményre voltak képesek.”

A szerb szakembernél már szóba került a Paks elleni rangadó, és a Fiorentina ellen Konferencia-Liga csoportmérkőzés is.

,,A lendület az fontos számomra, valamint az is, hogy az elmúlt két mérkőzést sikerült lehoznunk kapott gól nélkül. A Fiorentina elleni mérkőzés az egy hatalmas cél, hiszen, ha azt sikerül megugranunk, akkor létrejöhet egy európai kupatavasz, ami nagyon fontos a szurkolóink és a klub számára. Szeretnénk nekik egy csodálatos karácsonyi ajándékot is szerezni ezzel. A Paks elleni mérkőzés az nevezhető egyfajta derbinek is, mivel a tabella első helyezettja mérkőzik meg a második helyezettel.”

fotó: http://mti.hu


A tabella élén továbbra is a Paks együttese áll 31 ponttal, megelőzve a 30 pontos Ferencvárost és a 24 pontos Fehérvár FC-t. A következő fordulóban Paks – Ferencváros rangadót rendeznek Pakson, míg a Mezőkövesd a Fehérvár FC-t fogadja majd hazai pályán.