A Fradi lezárta nyeretlenségi sorozatát – Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 0-2

OTP Bank Liga, 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 2500 néző, v.: Berke
    
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai K., Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár, Babunski (Kállai Z., 85.), Cseri (Ugrai, 66.) – Drazic

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, Aaneba, Cissé, Civic (Ramírez, 83.) – Besic (Baráth P., 83.), Gojak (Makreckis, 70.) – Katona (Abu Fani, 62.), Zachariassen, Marquinhos – Lisztes (Pesic, 62.)

Gólszerzők: Zachariassen (12.), Marquinhos (71.)
Sárga lap: Gomis (17.), Vajda (40.), Kállai (80.), illetve Aaneba (52.), Zachariassen (58.), Marquinhos (88.), Abu Fani (90.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első tíz perc, a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd kifejezetten bátran kezdett, volt is néhány kimaradt lehetősége, ezt pedig megbüntette a címvédő fővárosi csapat, amely Kállai hibáját kihasználva – a védő alászaladt a labdának – előnyhöz jutott. A gól után sem változott a játék képe, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben, csupán a vendégeknek volt két ziccere, mindkétszer a hazai védők mentettek a kapus helyett, illetve a túloldalon Cseri lövése okozott némi izgalmat.
A második játékrész Lisztes kihagyott helyzetével kezdődött, majd az első félidőnél is csendesebben csordogált a meccs, mígnem a 60. percben Drazic került helyzetbe váratlanul, okos emelése pedig a keresztlécen csattant. Ettől megélénkült a mérkőzés, a Ferencváros is eldönthette volna a három pont sorsát és a Mezőkövesd is egyenlíthetett volna, végül az előbbi forgatókönyv realizálódott Marquinhos nagyszerű szólójával és hajszálpontos lövésével. Az utolsó tíz perc élvezetes futballt hozott, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, újabb gól viszont már nem született.

Forrás: http://www.mti.hu