Boér Gábor: „Sajnálom, hogy a futball nem szolgáltatott ma igazságot” – ZTE FC – Paksi FC 1-1

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
ZTE FC – Paksi FC 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2672 néző, v.: Farkas
    

ZTE FC: Gyurján – Lesjak (Huszti, 55.), Csóka, Mocsi – Tajti, Kovács B., Szafronov, Szendrei, Bedi (Mim, 63.) – Ubochioma (Klausz, 73.), Németh D. (Szalay, 55.)

Paksi FC: Simon – Osváth, Kinyik, Szélpál (Vas, a szünetben), Szabó J. – Windecker, Papp, Gyurkits (Balogh B., 71.) – Skribek (Böde, 59.), Hahn, Bőle (Sajbán, 71.)

Gólszerzők: Ubochioma (13.), illetve Bőle (2.)
Piros lap: Kovács B. (69.)
Sárga lap: Kovács B. (68., 69.), Szendrei (69.), Lesjak (70.), Ubochioma (73.), illetve Szélpál (33.), Hahn (72.), Balogh B. (75.), Szabó J. (89.)

A bronzéremért küzdő vendégek azonnal vezetést szereztek, de a kupagyőztes hazaiak hátrányban rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, melynek köszönhetően alig tíz perc alatt egyenlítettek egy szögletet követően. Ezt követően ismét a Paks játszott mezőnyfölényben, de a Zalaegerszeg gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak, így kifejezetten lüktető játék alakult ki. A szünet előtti negyedórában is élvezetes futballt produkált a két felszabadultan játszó csapat, ebben a periódusban a kék-fehérek jártak közelebb a gólhoz, de Németh kétszer is célt tévesztett nagy helyzetben.
A térfelcserét követően sem esett vissza az iram, a támadó harmadban azonban mindkét gárda játékosai pontatlanabbá váltak, ezért kevesebb helyzet alakult ki. Az egyenlő erők csatájában egy pillanat alatt paprikássá vált a hangulat, amikor Kovács Barnabás két perc alatt két sárga lapot kapott, így kiállították, ráadásul a második után Gyurkits a szabadrúgásból a keresztlécet találta el. A Paks azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyét, mert a sorozatos durva belépők miatt töredezett maradt a játék. Ez a hajrában sem változott, sőt a két legnagyobb helyzetet a ZTE hagyta ki Mocsi révén, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Boér Gábor: Ismét rosszul kezdtük a mérkőzést, ráadásul egy olyan helyzet után, amikor nálunk volt a labda. Jól reagált erre a csapat és gyorsan kiegyenlítettünk, ezt követően időközönként remekül játszott a csapat, szép támadásokat vezettünk. Nagyot küzdött ma a társaság, ám nem csak ezen a meccsen, hanem az elmúlt pár hétben is, csak pozitívat tudok mondani róluk. Sajnálom, hogy a futball nem szolgáltatott ma igazságot, azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést nekünk kellett volna megnyernünk.

Bognár György: Először is gratulálok a Zetének a kupa megnyeréséhez, történelmi sikert arattak. A mai mérkőzés azt gondolom, hogy iramában jó volt, de a játék minősége akadozott mindkét oldalon. A jövőre való tekintettel beraktunk nehány fiatal játékost, ők pedig nem okoztak csalódást.

Forrás: MTI https://www.ztefc.hu/