Tóth Milán: ,,Elcserelném a gólkirályi címet a feljutásra”

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 31. fordulójának zárómérkőzésén a feljutásért harcoló Vasas 3-0-ra legyőzte idegenben a nagy rivális Budapest Honvédot. Ennek az eredménynek köszönhetően az angyalföldiek visszaszerezték a feljutást érő 2. helyet a tabellán és továbbra is 1 ponttal előzik meg a 3. helyezett ETO FC Győrt.

fotó: Vasas FC

A Vasas legjobbja ezúttal is a fiatal Tóth Milán volt, aki két alkalommal vette be a Honvéd kapuját. Az első találatát egy klasszis megoldás előzte, miután Pávkovics Bence jobbról érkező labdáját háttal a kapunak lőtte a jobb sarokban, majd egy kispesti védelmi hibát követően 15 méterről kilőtte a bal alsót.

fotó: Vasas FC

A 22 éves támadó így már 16 gólnál jár az NB2-ben, lemaradása már csak egy találat a góllövőlistát vezető kozármislenyi játékos, Kirchner György Krisztiántól.

Tóth Milán a találkozót követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, amelyben elmondta, hogy nem számítottak könnyű mérkőzésre, valamint örült a két góljának is.

,,Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, mivel ez az összecsapás egy derbinek számít. Nem csak nekünk, hanem a szurkolóknak is fontos volt ez a mérkőzés, így a plusz motiváció az megvolt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mivel úgy álltunk bele ebbe a meccsbe, hogy mi fogunk nyerni. Szerencsére így is sikerült! Egy ilyen kiállítás azért megpecsételheti egy csapat sorsát. Lehetett volna másképp is, de ez így sikerült."

fotó: Vasas FC

A támadó ezután beszélt a góljairól is, valamint arról, hogy Gera Zoltán vezetőedző néha megmutatja a korábbi klasszisát az edzéseken.

,,Az első találatom az egyik legszebb volt a 16 gól közül, de a második sem volt olyan csúnya. Nem olyan régen említették nekem, hogy lehet ellestem a mestertől az első gólom előtti mozdulatot és talán így is volt. Nem akarom túlsztárolni a mestert, de nagy gólokat szokott lőni."

Tóth Milán zárásként arról beszélt, hogy az esetleges gólkirályi címet elcserélné a feljutásra.

,,Nagyon jól esik, hogy ilyen teljesítményt tudok nyújtani hétről hétre. Örülök annak is, hogy ilyen szép számba jönnek gólok is. A szezon végén megpróbálom megnyerni a gólkirályi címet is. Tavaly is egy jó szezont futottam kint az osztrák másodosztályban. Nem fogok hazudni, természetesen vártam magamtól ezt a teljesítményt és örülök is neki. Inkább elcserelném a feljutásra a gólkirályi címet, mivel a csapat érdekei a legfontosabbak, de ha úgy sikerül, akkor természetesen szeretném azt is megszerezni."

fotó: Vasas FC

A Vasas együttese a következő fordulóban a kiesés elől menekülő Szombathelyi Haladás csapatát fogadja majd az Illovszky Rudolf Stadionban.