A szombat estét a kék-fehérek töltik a tabella élén – MTK Budapest – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Az MTK Budapest 2-1-re legyőzte szombaton a hatodik fordulót éllovasként kezdő, vendég  Diósgyőrt, ezzel az élre állt a labdarúgó OTP Bank Liga tabelláján.

A két újonc csapat jó formában érkezett az összecsapásra, a legutóbbi két találkozóján mindkettő begyűjtötte a három pontot, az MTK pedig tovább tudta vinni a lendületét.    

OTP Bank Liga, 6. forduló:
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző, v.: Antal

MTK Budapest: Demjén – Hej (Kocsis, 81.), Kádár, Bobál – Kovács M. (Varju, 61.), Kata, Thiam, Horváth A., Antonov (Kovács P., 73.) – Bognár (Zsóri, 81.), Németh K. (Stieber, 73.)

DVTK: Sentic – Gera D., Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo, Holdampf (Jurek, 61.) – Lukács D. (Acolatse, 61.), Pernambuco, Pozeg Vancas (Obounet, 80.) – Edomwonyi (Jurina, 62.)

Gólszerzők: Kata (5.), Bognár (57.), illetve Vallejo (60.)
Sárga lap: Hej (38.), Zsóri (94.), illetve Bárdos (21.)


A nyári melegben kezdődött mérkőzésen hamar vezetéshez jutott a hazai csapat, jobb oldali szöglet után a válogatott keretbe először behívott Kata Mihály az ötös jobb sarkánál előre vetődve fejelt a kapuba.
A DVTK ezután próbálta irányítani a játékot, időnként beszorította kapuja elé ellenfelét, de nem talált rést a hazaiak védelmén, illetve amikor mégis, kihagyta nagy helyzetét a félidő ráadásában. Az MTK kontrollálta a meccset, ellentámadásokkal igyekezett zavart kelteni a túloldalon, és ez sikerült is neki, volt esélye előnye növelésére.
Ami ekkor még nem jött össze, az a második félidőben igen, még nem telt el negyedóra, amikor Németh passza után Bognár jól csinált meg egy cselt a DVTK 16-osán belül, majd ballal a jobb alsó sarokba lőtt. Nem örülhetett azonban sokáig a hazai csapat, mert három perccel később szépített a Diósgyőr: jobb oldali szögletnél Vallejo jól bújt ki védője szorításából és az ötösről a fejelt a kapuba félmagasan. Sorozatban jöttek a DVTK-támadások de nem sikerült egyenlítenie a vendégcsapatnak.
Az MTK szervezett játékkal és jó helyzetkihasználással szerezte meg a három pontot.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos https://www.youtube.com/@DVTKtv