Boros Gábor újabb mesternégyese, gálázott hazai pályán a Putnok – Putnok FC – Salgótarjáni BTC 5-0 (2-0)

5-0-ás, kiütéses győzelmet aratott hazai pályán a Putnok FC együttese az NB3 Észak-Keleti csoportjának 5. fordulójában, így továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot Szala Ákos tanítványai. Boros Gábor, a putnokiak támadója ismételten nagyszerű teljesítményt rakott le az asztalra, hiszen mesternégyest lőtt ezúttal is.

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://putnokfc.hu

A mérkőzés elejétől kezdve védekező felfogásban játszott a Salgótarján és azonnal magához vette a kezdeményezést a Putnok együttese.

Az első helyzetre a 10. percig kellett várni, ekkor a Komári Györggyel szemben elkövetett szabálytalanság után megítélt szabadrúgást Nemes Milán lőtte kapura, de nem sokkal célt tévesztett.

A vendég együttes masszívan védekezett és ezt nehezen tudta feltörni a listavezető Putnok. A 29. percben megtört a jég, Lőrincz szerzett labdát a salgótarjáni térfélen, majd Nemes és Boros volt a labda útja, a hazaiak támadója simán átvehette és tolhatott egyet a labdán, majd jobbal a kapuba lőtt. 1-0

Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://putnokfc..hu

Nem sokkal később a fiatal Vattay Márton került helyzetbe, de a hosszú sarok felé tartó tekerése nem sokkal mellé ment.

A 38. percben megduplázta előnyét a Putnok, egy bal szélre kitett labdát Nemes centerezett középre és az érkező Juhos Dávid passzolta a labdát a tarjáni kapuba. 2-0

A legnagyobb vendég lehetőségre a 40. percig kellett várni, Nagy Máté ment el a bal oldalon, majd remekül adott középre, de az érkező tarjáni játékos fölé fejelte a labdát.

A második félidőben már valamennyire kijött a szorításból a Salgótarján és több veszélyes támadást vezettek a putnoki kapu felé, de az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott. Az 59. percben Nemes löbbölte gyönyörűen a labdát Juhosnak, aki közelről fejelt kapura, de Nyirati András óriási bravúrt mutatott be. A nézők sem akarták ezt elhinni.

Ezután a 73. percig kellett várni a következő helyzetre, ami már gólt is hozott. Pócsik Botond iramodott meg és még lerántani sem sikerült őt, beadását a csereként beállt Benkő Péter tette kapura, amit védeni tudott Nyirati kapus, de a lecsorgóra érkezett Boros és a kapuba passzolt. 3-0

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://putnokfc.hu

79. percben adódott a legnagyobb lehetőség a Salgótarján előtt, Csifó István adott be jobbról, majd Palkovics Valter lőtt kapura félfordulatból, Mészáros Dávid kapus védte a lövést, de kicsúszott a kezéből a labda, ám másodjára csak sikerült megkaparintania a játékszert. 2 perccel később egy putnoki szögletből jött a vendég csapat kontrája, Bogdán Rajmond egyedül vezette a labdát és nem tudták megállítani a hazai védők, lövését szögletre tolta Mészáros.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://putnokfc.hu

A 86. percben Pócsik kapott remek labdát, majd centerezett Boros Gábornak, aki azonban a kapusba lőtte a ziccerét, majd a kipattanót Benkő lőtte a kapu mellé.

2 perccel később már nem hibázott Boros Gábor, Lőrincz adott be egy labdát a bal oldalról, majd 10-11 méterről a tarjáni kapuba fejelt a putnokiak támadója. 4-0

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://putnokfc.hu

Itt még nem állt le a 25 éves támadó, a 92. percben Mrva Patrik jobb oldali szögleténél maradt teljesen üresen Boros Gábor és senkitől sem zavartatva fejelt a tarjáni kapuba. Boros-show a Várady Béla Sportközpontban. 5-0

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, amerikaifocizó emberek és futballozó emberek

fotó: http://putnokfc.hu

A végére már nagyarányú, kiütéses győzelmet aratott a hazai együttes, amely így továbbra is 100%-os az NB3 Észak-Keleti csoportjában, míg Boros Gábor már 11 találatnál jár 5 forduló elteltével, ami elképesztő mérleg.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és szöveg

fotó: http://putnokfc.hu

A találkozót követően Szala Ákos és Sebestyén Szilárd értékelt.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=jQRT0VJnXY0

A mérkőzés összefoglalója:

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=W04hGpw74BI

A következő fordulóban a Putnok együttese a 4. helyezett Hatvan csapatához látogat, míg a Salgótarján a jelenleg 2. helyen lévő Cigánd együttesét fogadja hazai pályán.