A Puskás húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést – MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 1-3 (1-3)

MTK - Puskás mérkőzéssel folytatódott szombat délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 32. fordulója. A fővárosi kék-fehér együttes szeretett volna közelebb zárkózni a tabella első feléhez, míg a felcsútiak szerették volna bebiztosítani a nemzetközi kupaszereplést érő 4. helyet, de a csapat vélhetően még nem mondott le a dobogóról sem.

fotó: Puskás Akadémia FC

Jól kezdte a mérkőzést a Puskás Akadémia, amelynek már az 5. percben meglett az eredménye: Komáromi György jobb oldali szögletére jó ütemben robbant be a rövid ötösön Szolnoki Roland, akik a bal sarokba fejelt. (0-1)

Hét perccel tovább nőtt a Puskás előnye: a magyar válogatott Nagy Zsolt adott remek labdát Nissilának és a finn légiós 8 méterről Demjén Patrik mellett helyezett a bal alsóba. (0-2)

A 20. percben már hárommal vezettek a felcsútiak: egy újabb Komáromi szögletet követően a hazai védők kifejelték a labdát, de Maceirastól azonnal visszakerült az Nissilához, aki 15 méterről, kapásból kilőtte a jobb alsót. (0-3)

fotó: Nemzeti Sport

Ezt követően az MTK is veszélyeztetett, a 25. percben Bognár István 16-oson kívüli kísérletét fogta meg Pécsi Ármin, majd egy szép támadást követően megint csak Bognár volt a főszereplő, csak ezúttal az előkészítésben jeleskedett, Hej pedig egy cselt követően nem tudott gólt szerezni, mivel Pécsi remek ütemben mozdult ki a kapujából.

A 37. percben összejött a fővárosiak szépítő gólja is: Kovács Patrik balról emelte be a labdát középre, ahol Nagy Zsombor ugrott a legmagasabbra és 7 méterről a bal alsóba fejelt. (1-3)

fotó: Nemzeti Sport

A gól után már nem változott semmit az eredmény, így kétgólos Puskás vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején nem nagyon jöttek a helyzetek, mivel az MTK inkább a védekezésre összpontosított, míg a Puskás a kétgólos előnye birtokában őrizte az eredményt és nem nagyon támadtak Hornyák Zsolt fiai.

A 62. percben Plsek tört be az MTK 16-osán belülre, majd ziccerbe hozta Nagy Zsoltot, aki 8 méterről mellé célzott. Néhány másodperccel később egy éles beadásról maradt le centikkel a kapu előtt Nagy Zsombor, majd Kocsis Gergő próbálkozott egy 16-oson kívüli lövéssel.

A hátralévő időben már nem forogtak veszélyben a kapuk, tehát már az első félidőben kialakult a végeredmény is.


OTP Bank Liga NB1 32. forduló

MTK Budapest - Puskás Akadémia FC 1-3 (1-3)

Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion, 2562 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Dániel)

MTK: Rácz – Kocsis, Varju, Nagy Zsombor – Hej, Kata (Kenesei, 82.), Kovács M. (Stieber, 46.), Horváth (Vadnai, 82.), Kovács P. – Bognár (Végh, 57.), Jurina (Antonov, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Szolnoki (Favorov, 71.), Plsek – Komáromi (Markgráf, 86.), Nissila, Nagy Zsolt – Puljic (Colley, 71.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Nagy Zsombor (37. perc) illetve Szolnoki (5. perc), Nissila (13. perc és 20. perc)


Az MTK visszacsúszott a táblázaton a 8. helyre, míg a Puskás Akadémia stabilizálta magát a 4. helyen, amellyel biztossá tették, hogy jövőre újra Európában szerepelhetnek majd.