Sima győzelmet aratott Újpesten a Kecskemét – Újpest FC – Kecskeméti TE 0-3 (0-1)

Újpest - Kecskemét mérkőzéssel kezdődött meg a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 32. fordulója péntek este. A két lila-fehér csapat már korábban bebiztosította a bennmaradást az élvonalban, így túl nagy tétje már nem volt a találkozónak.

fotó: Kecskeméti TE

Az első lehetőség a hazai lila-fehér együttes előtt adódott a 8. percben, ekkor Ljujic lőtt kapura egy szögleti után visszagurított labdát, ám Varga Bence magabiztosan fogta a próbálkozást. Pár percre már a Kecskemét magyar válogatott középpályása, Horváth Krisztofer lőt 18 méterről a kapu mellé, majd nem sokkal később Nikitscher Tamás lőtt Molnár Zsombor kezébe.

A 27. percben megszerezte a vezetést a KTE: Keita adott el egy labdát a saját 16-oson belül, amelyre lecsapott Pálinkás Gergő és a támadó ballal, éles szögből, a bal kapufa segítségével a kapuba talált. (0-1)

4 perccel később jöhetett volna az újpesti egyenlítés, Radosevic vette célba távolról a jobb alsót, ám Varga hárítani tudott. A félidő utolsó 10 percét rendre szabálytalanságok tarkították, így a játékvezető 0-1-es kecskeméti vezetésnél fújta le az első játékrészt.

A fordulást követően Pálinkás majdnem megduplázta csapata és a saját góljainak a számát is, a támadó egy szabadrúgást követően fejelt kicsivel a jobb alsó mellé.

Az 59. percben megduplázta az előnyét a Kecskemét: megint csak Keita adta el a labdát, amellyel Leoni indult meg és elég sokáig vezette a játékszert, majd 16-os előterében passzolt Horváth Krisztofernek, aki egy testcselt követően 16-ról szépen kilőtte a jobb alsót. (0-2)

fotó: Nemzeti Sport

Az Újpest megint csak közel állt a gyors válaszhoz, ezúttal Ambrose fejelhetett, ám a közeli próbálkozás védte Varga.

Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másikon: Horváth Krisztofer kapufáját követően ismételten Keita hibázott egyet a saját 16-osán belül, amelyre megint csak Pálinkás Gergő csapott le, aki egy lövőcselt követően jobbal a bal felsőbe bombázta a labdát. A 27 éves támadónak ez volt a 6. gólja az idei szezonban. (0-3)

fotó: Nemzeti Sport

A 73. percben a csereként beállt Kiss Tamás szépíthetett volna, de ziccerben csak a kapufát találta el, majd pár perccel később Zsótér Donát szabadrúgását vette ölbe Molnár.

Az eredmény már nem változott a hátralévő időben, így a Kecskemét sima győzelmet aratott a múlt héten kivégzést tartó Újpest otthonában.


OTP Bank Liga NB1 32. forduló

Újpest FC - Kecskeméti TE 0-3 (0-1)

Budapest, Megyeri úti Stadion, 5255 néző

Vezette: Vad II. István (Georgiou Theodoros, Rózsa Dávid)

Újpest: Molnár - Huszti, Keita (Pauljevic, 69.), Kobouri, Geiger (Tamás, a szünetben) - Tajti, Radosevic - Ljujic (Mucsányi, 76.), Mörschel (Kiss, 69.), Csoboth - Ambrose

Vezetőedző: Mészöly Géza

KTE: Varga B. - Szűcs, Belényesi, Katona - Májer (Nagy O., 82.), Helmich (Vágó, 76.), Nikitscher, Banó-Szabó (Zsótér, 67.), Leoni (Zeke, 76.) - Horváth K., Pálinkás (Lukács, 82.)

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Pálinkás (27. perc és 64. perc), Horváth K. (59. perc)


Az Újpest ezzel a vereséggel maradt a tabella 10. helyén, míg a Kecskemét stabilizálta magát a 9. helyen, ráadásul ennek a sikernek köszönhetően akár még előrébb is végezhetnek a táblázaton.