Zalaegerszegen ikszelt a Paks – Zalaegerszegi TE – Paksi FC 1-1 (1-1)

Zalaegerszeg - Paks mérkőzést is rendeztek szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 32. fordulójában. A zalai együttesnek már nem volt tétje az összecsapásnak, míg a tolnai gárdának nagyon nagy jelentőséggel bírt ez a találkozó, mivel ők még harcban vannak az ezüstéremért.

fotó: Paksi FC

A találkozót jobban kezdték a zalaegerszegiek, ráadásul Antonio Mance révén veszélyeztettek is. Előbb a kapu mellé lőtt a horvát támadó, majd nem sokkal később Mim Gergely passza után szépen játszotta magát tisztára, de a lövését védte Szappanos Péter, viszont a kipattanót fölé lőtte Vogyicska Bálint 11 méterről.

Két perccel később megint csak Mance volt a főszereplő, ezúttal fejjel próbálkozott a horvát támadó, ám Szappanos ezúttal is hárítani tudott.

A 25. percben érvényre juttatta az addigi fölényét a Zalaegerszeg: Mance indította Kovács Barnabást, aki a baloldalon felfutó Mim Gergely elé tálalt, ő pedig a 16-oson belülről, a jobb alsóba lőtt. (1-0)

A folytatásban eljutottak lövésig a paksi együttes is, Skribek Alen szabadrúgása kerülte el a hazai csapat kapuját.

A 41. percben cserélt a Zalaegerszeg, hiszen nem olyan régén vált hivatalossá, hogy a szezon végén távozik a klubtól Zoran Lesjak, akit állva tapsoltak meg a szurkolók, ráaádul még egy drapit is megjelenítették a lelátón, amelyben megköszönték a játékos szolgálatait. A horvát légióst Szendrei Norbert váltotta.

fotó: Nemzeti Sport

Már úgy tűnt, hogy zalai vezetéssel vonulnak pihenőre a csapatok, ám ekkor jött a paksiak egyenlítése: Windecker József pörgetett fel egy labdát, majd a 16-oson kívülről, pattanás nélkül, hatalmas erővel bombázott a jobb sarokba. (1-1)

Végül 1-1-es döntetlennel mentek az együttesek az öltözőbe.

A második félidő egy paksi lehetőséggel indult, amikor is Könyves Norbert passza után Mezei Szabolcs lőtt oldalhálót. Ezután nem adódott helyzet egyik csapat előtt sem és inkább mezőnyben folyt a játék.

A 69. percben a csereként pályára lépő Vécsei Bálint átlövése csordogált mellé nem sokkal, míg a túloldalon egy szép támadás végén Gruber Zsombor gurított vissza szépen Croizet elé, aki helyzetben nagyon csúnyán fölé lőtt.

fotó: Nemzeti Sport

Az utolsó percben még Böde Dániel tudott valahogyan fordulásból kapura fordulni, ám a középre tartó lövését védte Dombó Dávid.

Az összecsapás hátralévő részében nem született több gól, így 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.


OTP Bank Liga NB1 32. forduló

Zalaegerszegi TE - Paksi FC 1-1 (1-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3411 néző

Vezette: Káprály Mihály (Szalai Balázs, Szécsényi István)

ZTE: Dombó - Lesjak (Szendrei, 41.), Safronov (Croizet, a szünetben), Evangelou, Bedi - Sankovic, Mim - Kovács B. (Gruber, 61.), Sajbán, Vogyicska (Kiss, 61.) - Mance

Vezetőedző: Márton Gábor

Paks: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Windecker, Balogh, Mezei (Vécsei, 65.), Silye (Papp, a szünetben) - Skribek (Böde, 65.), Tóth (Könyves, 26., Szabó B., 90.)

Vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Mance (27. perc) illetve Windecker (45+4. perc)


A Zalaegerszeg maradt 7. helyen, míg a Paks némileg stabilizálta magát a táblázaton és ezzel a döntetlennel biztossá vált, hogy a szezon végén biztosan dobogósok lesztek.