5-3-as összesítéssel továbbjutott a MOL Fehérvár FC a Konferencia Ligában

Fotó: https://www.molfehervarfc.hu/

A MOL Fehérvár FC 2-1-re alulmaradt a csütörtöki visszavágón az azeri Gabala SC otthonában a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában, de 5-3-as összesítéssel így is a következő körbe jutott.

A fehérváriak ellenfele a selejtező harmadik fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti vagy az albán KF Laci lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.
 
Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Gabala SC (azeri) – MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Gabala, v.: Jäger (osztrák)
Gólszerzők: Muradov (34.), Felipe Santos (73.), illetve Zivzivadze (44.)
Sárga lap: Alimi (10.), Ruan (55.), Muradov (69.), Qirtimov (75.), illetve Fiola (35.), Stopira (58.), Nego (80.), Sabanov (94.)
Továbbjutott: a MOL Fehérvár, 5-3-as összesítéssel.
 
Gabala: Agajev – Qirtimov, Alimi, Ruan, Iszajev – Abu Akal, A. Mammadov (Iszkandarov, 86.)- Omar Hani, Muradov, Felipe Santos – Schorr Utzig
 
MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego (Kojnok, 92.), Serafimov, Stopira, Sabanov, Heister (Hangya, 83.) – Bumba (Bamgboye, 62.), Makarenko, Fiola, Dárdai (Petrjak, 62.) – Zivzivadze (Kodro, 62.)
 
A kezdést követően előbb a hazaiak, majd a vendégek voltak kicsit aktívabbak, de lehetőség mindkét oldalon csak az ellenfél hibáját követően adódott. A 15. percben Serafimov rövid hazaadására Felipe Santos csapott le, az azeri játékos ziccerét azonban Kovács bravúrral védte. A hibázó fehérvári védő a 31. percben szöglet után három méterről a lécet találta el, a 41. percben pedig Nego büntetőt vétett. A félidő hajrája aztán meghozta a gólokat is: Muradov a 34. percben szerzett vezetést a hazaiaknak, Zivzivadze a 44. percben egyenlített. Mindkét gólszerző 17 méterről, középről lőtt a kapu bal oldalába.
A fordulás után a hazaiak irányítottak, és Kovács többször bizonyította, hogy együtt él a játékkal. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, még kapufák is – a vendégeknél Fiola fejese után -, majd a 73. percben ismét az azeri csapat került ismét előnybe: Felipe Santos lépett ki ziccerben a félpályáról, de a befejezéshez szemfülesség is kellett, hogy a visszazáró két fehérvári védő között spiccel a hálóba találjon. A hátralévő idő aztán már szűk volt az egyre fáradtabb azeriek további felzárkózásához.

Forrás: MTI