Kettős győzelemmel jutott tovább a Kisvárda

A Kisvárda Master Good hazai pályán is 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

A csütörtöki visszavágón a nemzetközi porondon debütáló magyar csapat bosnyák légiósa, Jasmin Mesanovic szerezte a győztes gólt a 39. percben.
Az OTP Bank Liga idei ezüstérmesére valószínűleg a Molde vár a következő körben, mivel a norvég együttes a múlt heti első mérkőzésen 4-1-re felülmúlta a svéd Elfsborgot.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Kisvárda Master Good – Kairat Almati (kazah) 1-0 (1-0)
Kisvárda, v.: Hriszovalantisz Teuli (ciprusi)
Gólszerző: Mesanovic (39.)
Sárga lap: Ötvös (12.), Makowski (56.), illetve Szadibekov (89.)Továbbjutott: a Kisvárda Master Good kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel.

Kisvárda Master Good: Odincov – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Lucas, 87.) – Asani (Camaj, 72.), Makowski (Melnyik, 58.), Navratil (Czérna, 72.)- Mesanovic (Ilievski, 72.)

Kairat Almati: Usztyimenko – Szadibekov, Vaszin, Bagnack (Kaszabulat, 75.) – Asztanov, Kracskovszkij, Ulsin (Uszenov, 27.; Svirev, 61.), Kejler – Joao Paulo, Susenacsev, Aljkulov (Tkacsenko, 75.)

Kifejezetten jól kezdett első hazai nemzetközi kupamérkőzésén a Kisvárda, számos veszélyes akciót vezetett, de az utolsó passzokba és lövésekbe rendre hiba csúszott vagy a védők mentettek az utolsó pillanatban, így nem tudta növelni idegenben szerzett egygólos előnyét. A kazah rivális először szűk húsz perc után veszélyeztetett, de Odincov lábbal hárított. Alapvetően ahogy Almatiban, úgy Kisvárdán is a magyar bajnokság ezüstérmesének akarata érvényesült, fölényét pedig még a szünet előtt sikerült gólra váltania, így a párharcot tekintve immár a biztonságot jelentő kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.
A folytatásban a Kisvárda átengedte a kezdeményezést, a hátrányban lévő Kairat Almati pedig támadott is, volt néhány helyzete, de nem sikerült betalálnia. A szabolcsi együttes negyedóra elteltével rendezte sorait, így kiegyenlítetté vált a játék, sőt, inkább ismét a hazai csapat futballozott veszélyesebben. Ennek köszönhetően a Kisvárda esélyt sem adott riválisának a párharc kiegyenlítésére, egyúttal teljesen megérdemelten jutott tovább kettős győzelemmel története első európai kupapárharcából.

Forrás: MTI