Döntetlent követően nem jutott tovább a Puskás Akadémia a Konferencia Ligában

Videó: Puskas Akademia

A Puskás Akadémia hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a portugál Vitória SC-vel, így előbbi búcsúzott, utóbbi pedig 3-0-s összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójából.

A felcsúti együttes a csütörtöki visszavágón két fontos játékosát, Nagy Zsoltot és Szolnoki Rolandot is elveszítette sérülés miatt.
A Puskás Akadémia vasárnap a címvédő Ferencváros otthonában kezd az OTP Bank Ligában.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Puskás Akadémia FC – Vitória SC (portugál) 0-0
Felcsút, Pancho Aréna, 2325 néző, v.: Sundberg (dán)
Továbbjutott: a Vitória SC, 3-0-s összesítéssel.
Sárga lap: Komáromi (26.), Szolnoki (36.), van Nieff (72.), Urblík (78.), Baluta (92.), illetve Miguel Maga (28.), Amaro (70.)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki (van Nieff, 45+1.), Stronati, Spandler, Nagy Zs. (Mezghrani, 20.) – Urblík, Favorov, Corbu (Baluta, 63.) – Komáromi, Kiss T. (Kicsun, 64.) – Zahedi (Puljic, 63.)

Vitória SC: Varela – Miguel Maga, Amaro, Mumin, Ogava (Sá Helder, 82.) – Tiago Silva, Alfa Semedo, Daniel Silva (Bamba Ibrahima, 82.) – Lameiras (Joao Pereira, 75.), André Silva (Anderson, 64.), Joao Silva (Nélson Da Luz, 64.)

Az első mérkőzésen háromgólos hátrányba kerülő Puskás Akadémia egyáltalán nem hite hagyottan lépett pályára, kemény csatára késztette a portugál együttest, ugyanakkor az első félidőben két fontos játékosát is elveszítette. Szerencsétlen sérülés miatt a játékrész elején a júniusban a németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken eredményes Nagy Zsoltot, a szünet előtt pedig Szolnoki Rolandot kellett lecserélni.
A fordulást követően sem változott a játék képe, a felcsútiak igyekeztek ugyan, ám a vendégek összességében könnyedén hárították el próbálkozásaikat. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője fél órával a vége előtt hármas cserével próbált utoljára beleszólni a párharcba, azonban ez sem kavarta fel az állóvizet, nem született gól a találkozón.

Forrás: MTI