120 percnyi játék után döntetlen született a Honvéd-Ajkán

Fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd az FC Ajka ellen a Magyar Futball Akadémián. A találkozó 2×60 percig tartott, az Ajka a 112. percben mentette döntetlenre a találkozót.

A mérkőzés első helyzetét Holman Dávid alakította ki, aki a kapu mellé lőtt. A 24. percben egy védelmi hibát Nagy Mihály Krisztián használt ki és szép mozdulattal vette be Dúzs kapuját, amivel az Ajka szerzett vezetést. A Honvéd ezután magasabb sebességi fokozatra kapcsolt: Lőrinczy több lövéssel is próbálkozott, Benczenleitner közeli lövését pedig hatalmas bravúrral védte Horváth Dániel. Az első félidő végén Kerezsi Zalán parádés ívelésével Krajcsovics Ábel lépett ki és mintaszerűen fejezte be a ziccert: 1-1.

A második félidőben teljes sorcserét hajtott végre a Honvéd, majd újabb két fiatal játékos is pályára lépett. Kiválóan kezdtek a kispestiek, a volt ajkai Kovács Nikolasz beadásába Kocsis Dominik próbált belecsúsztatni, ám végül Jagodicsról került a labda a hálóba, ezzel fordított a Honvéd. Az Ajka ezt követően sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, ám egyiket sem tudta kihaszálni. Hazai oldalon Haragos Viktor zicceréből nem született találat. Utána a mezőnyben zajlott a játék, a Honvéd próbálta lezárni a meccset, de nem jutott el helyzetig, az Ajka pedig Szarka Ákos tekerésével kiegyenlített. A meccslabda Kovács Nikolasz előtt adódott a 121. percben, ám lövés épphogy fölé szállt, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Budapest Honvéd 2-2 FC Ajka (Krajcsovics, Jagodics ö.g., ill.: Nagy, Szarka)

Honvéd. 1. félidő: Dúzs – Eördögh, Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Bocskay, Lőrinczy, Holman – Kerezsi, Bobál G., Krajcsovics. 2. félidő: Tujvel – Kovács N., Kocsis G., Pekár, Kulbachuk (Kaczvinszki, 93.) – Polák (Benkő, 93.), Nyitrai, Keresztes – Kocsis D., Simon B. Haragos
Vezetőedző: Csertői Aurél

Ajka. 1. félidő: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes, Tóth G., Zsolnai, Fiáth, Tajthy T., Pantovic, Csemer, Nagy K. 2. félidő: Szabados — Présinger, Forgó, Jagodics B. — Babos, Sejben V., Csizmadia, Horváth P., Borsos — Gaál B., Szarka