Dejan Stankovic: ,,A döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni”

Szerdán este kerül megrendezésre a MOL Magyar Kupa döntője, amelyen a Ferencváros és a Paks együttese csap majd össze egymással a Puskás Arénában. A két csapat két évvel ezelőtt már találkozott egymással a sorozat fináléjában, de akkor a fővárosi zöld-fehérek 3-0-ra felülmúlták az atomvárosiakat.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozó előtt mindkét klub megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót. A Ferencváros részéről Dejan Stankovic és Mohammed Abu Fani nyilatkozott a sajtó képviselőinek.


Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Elég sok edzővel dolgoztam életem során, José Mourinho azt mondta nekem, hogy "a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni". Lehet azt mondani, hogy a kupa egy könnyen elérhető trófea, hiszen csak hat meccset kell érte játszani, de ezek a mérkőzések mind nagyon nehezek. Direkt futballt láthatunk majd a pályán, nagyon sok minőséggel és apró részletek dönthetnek, például szögletek, pontrúgások, vagy faultok is eldönthetik a végkimenetelt."

A 45 éves szerb szakember szerint a Paks nem okozhat túl nagy meglepetést a Fradi számára.

,,Nem hiszem, hogy bármivel is meglepne minket a Paks, a taktika csak egy része a játéknak, ami sokkal fontosabb számomra, az a hozzáállás, mennyire tudunk koncentrálni, mennyire vagyunk képesek elhozni a második labdákat, vagy az elejétől 90, vagy akár 120 percig koncentrálni. Akár egy gól is dönthet a kupa kimeneteléről."

Dejan Stankovic korábban már a Crvena Zvezda vezetőedzőjeként tudott duplázni és most ezt szeretné elérni a Ferencvárossal is.

,,Az előző meccsünket a bajnokságban elveszítettük, a végeredménnyel nem voltam elégedett, viszont a hozzáállással igen. Sok játékosom, aki nem kapott elég játékpercet az idény során, most pályára lépett, viszont ezelőtt egy 5-1-es győzelmet arattunk egy erős ellenfél ellen. Nagyon szerencsés vagyok, hogy 25 bevetésre kész játékosom van a döntőre, fizikálisan rendben vagyunk, de egy kupadöntőben senki nem azt kérdezi, hogyan vagy fizikálisan. A mai edzésen is nagyon jól ment minden, készen állunk. Nem bízzuk el magunkat, de hiszünk magunkban és úgy megyünk neki a meccsnek, hogy nyerni szeretnénk."

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Mohammed Abu Fani, a Ferencvárosi TC középpályása: ,,A döntő, az egy döntő, mindenki nagyon izgatottan várja a mérkőzést, az egész csapat nagyon meg szeretné nyerni, ennek tudatában fogunk pályára lépni. A családom itt van Budapesten és el is fognak jönni a meccsre, szerencsém van, hogy mindenhol támogatnak. A döntő egy külön fontosságú mérkőzés, ilyenkor az ember nem mondja azt, hogy nem áll készen a játékra, félre tesz mindenféle aggályt, akár sérülést."

A 26 éves izraeli válogatott középpályás elmondta, hogy klubnál mindenki készen áll a kupadöntőre.

,,Mindenki kész és akar is játszani, az edzésen is mindenki nagyon keményen küzd azért, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba. A Paks nagyon jó erőt képvisel a bajnokságban is, egyszer kikaptunk tőlük, és az elmúlt 3-4 forduló előtt fej-fej mellett küzdöttünk a bajnoki címért, nagyon kemény csapat, jó edzővel és jó játékosokkal, de én és a csapattásaim mindent meg fogunk tenni, hogy elhódítsuk a kupát, nagyon fontos a számunkra."

fotó: Ferencvárosi Torna Club


A Paksi FC - Ferencvárosi TC MOL Magyar Kupa döntőt szerda este 19:30-kor kezdődik a Puskás Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.