Vernes duplával tért vissza, a Honvéd II. meg sem állt nyolcig a Cegléd ellen: VIDEÓ

A Budapest Honvéd második csapata a már kiesett Ceglédi VSE-t fogadta az NBIII Dél-Keleti csoportjának 28. fordulójában. A kispestiekhez május 8-án visszatért korábbi akadémistájuk a BVSC-től Vernes Richárd személyében és hosszú sérülése után 742 nap után újra pályára léphetett Szabó Tibor is.

A kispestiek nem sokáig hagytak kérdéseket a végkimenetelt illetően: a 2. percben 17 méterről Kalocsány egy bombagólt lőtt kapásból a bal sarokba. (1-0).

A Cegléd hamar egyenlíthetett volna, de a rutinos Oldal Tibor távoli bombáját látványos mozdulattal hárította Molnár Mátyás. A Honvéd pedig büntetett: a 8. percben Haragos ívelt be jobbról tökéletesen, Vernes Richárd pedig bebólintotta a második kispesti gólt. Vernesnek mindössze 8 perc kellett, hogy gólt szerezzen régi-új csapatában. Utoljára júliusban a Haladás ellen volt eredményes az NBII-ben és utolsó meccsét decemberben a Bozsik Arénában pont a Honvéd ellen játszotta.

Két perc elteltével hasonló volt a figura, mint a második gólnál: jobbról jött a beadás ezúttal Nagy Zoltántól, Vernes pedig ezt is befejelte, így a 10. percre le is zárta a meccset a Honvéd II. (3-0).

Vernes könnyen mesterhármast is szerezhetett volna, de a rövidre tartó labdáját kiszedte Klemenc, pár perccel később Hancz Dominik próbálkozását is védte a ceglédi kapus. Ezután egy szép összjátékot mutattak be a kispestiek, Kalocsány önzetlenül leadta a labdát, de végül Klemec kezében halt el a ziccer. Ezután Haragos percei következtek: először 17 méterről mellé tüzelt, majd egy szép egyéni megoldás után meglőtte a negyediket a 41. percben (4-0).

A második félidő kezdetén Hanczot buktatták a tizenhatoson belül, a sértett pedig értékesítette a büntetőt (5-0).

A 62. percben jött az újabb gól, éles szögből a rövidbe vágta be a hatodik hazai gólt a csereként beálló Menyhárt Barnabás (6-0).

Ezután egy kisebb gólcsend következett, majd a 79. percben Menyhárt megszerezte a második gólját is egy labdaszerzés után (7-0).

A pontot az i-re a 90. percben Sebestyén Márk tette fel, aki egy az egyben vitte a kapusra a labdát és megszerezte a 8. gólt. (8-0).

Honvéd II. 8-0 Ceglédi VSE (Kalocsány 2', Vernes 8', 10', Haragos 41', Hancz 58', Menyhárt 62', 79', Sebestyén 90')

Honvéd: Molnár M. – Horváth B., Hancz, Polák, Vernes (Menyhárt, 50.), Kalocsány (Sebestyén, 62.), Kaczvinszki (Szabó T., 71.), Nagy Z. (Bakó, 50.), Haragos, Benkő (Simon Sz., 62.), Gincsai
Vezetőedző: Kurucsai Milán

Cegléd: Klemenc – Kuchta, Oldal, Elek Á. (Konrád, 80.), Takács Zs. (Olgyay, 62.), Ledacs-Kis (Hold, 76.), Légrádi, Csóri (Jankovics, 62.), László T., Ványi, Simon D. (Tóth R., a szünetben)
Vezetőedző: Schmidt Balázs