Vincenzo Montella: ,,Nem kell aggódnunk a játékunk láttán”

A magyar válogatott tegnap este 1-0-ra legyőzte Törökországot a Puskás Arénában egy barátságos mérkőzésen, ennek köszönhetően a csapat megőrizte veretlenségét, amely most már 13 mérkőzés óta tart.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozót követően a török labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Vincenzo Montella értékelt. Érdekesség, hogy a 49 éves olasz szakember tavaly szeptemberi kinevezése óta először veszített Törökország.


Vincenzo Montella, a török labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya: „A teljesítményünkkel elégedett vagyok. Ha megnézzük, milyen jól játszott Magyarország mostanában, akkor kijelenthetjük, felvettük a kesztyűt, nem kell aggódnunk a játékunk láttán. Sokkal jobbak voltunk, mint a legutóbbi, Wales elleni meccsen, kiegyenlített összecsapás volt, de megváltoztatta a mérkőzést, amikor az ellenfelünk a második félidő elején büntetőt kapott.” 

A 49 éves szakember ezután reagált a Hakan Calhanoglut ért kritikákra is. Az olasz Interben futballozó 30 éves középpályás csapata egyik legjobbja volt a mieink elleni mérkőzésen.

„Véleményem szerint egy pazar labdarúgó Calhanoglu. Érett, jó játékos, aki képes lassítani, gyorsítani a tempót, kiosztani a legfontosabb labdákat. Őszintén, nem értem, hogy miért kritizálják őt.”

Vincenzo Montella zárásként már a következő mérkőzésről is beszélt.

„Pár nap múlva már Ausztria ellen játszunk, de még nem tudom, akkor, hogyan állunk fel. Ki kell értékelnünk ezt a mérkőzést, ahol még egyszer mondom, jobban teljesítettünk, mint korábban!” 

fotó: Nemzeti Sport


A magyar válogatott legközelebb jövő hét kedden fogadja hazai pályán Koszovó válogatottját, míg Törökország majd az osztrákok vendége lesz, szintén kedden.