Marco Rossi: ,,Nincs szükségünk Sammie Szmodicsra!”- reagált a kapitány szavaira az irányító

A magyar válogatott az elmúlt években már honosított néhány játékost, akik rendre beváltak. Elég csak Loic Negora vagy Willi Orbánra gondolni, de vannak olyan játékosok is, akik más országban képzelték el a jövőjüket, ilyen a svéd válogatott Gyökeres Viktor és Sebastian Nanasi is.

fotó: MTI

Az idei év elején felmerült annak a lehetősége, hogy az Írországban született, de nagymamája révén magyar felmenőkkel is rendelkező, jelenleg az angol másodosztályú Blackburn Roversben futballozó, Sammie Szmodics magyar válogatott lehet. A 28 éves irányító elég jó szezont fut most, hiszen 40 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken szerzett 27 gólt, valamint kiosztott 3 gólpasszt is.

fotó: Getty Images

Végül Szmodics Írország nemzeti csapatát választotta, hiszen továbbra is azt tekinti hazájának. A múlthét keddi kerethirdetésen Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya reagált az esetre.

,,Szmodics esetében el kell mondanom valamit, amit a múltban is mondtam már egy-két alkalommal. Ha bármilyen diszkrét módon, bizalmi embereken keresztül megkérdezem tőle, hogy esetleg érdekelheti-e a magyar válogatottság, de biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek, aki beszéltek vele, semmit nem mondtak a sajtónak, akkor elég könnyű kitalálni, hogy ki beszélhetett ennek a lehetőségéről az ír médiának. Vagy Szmodics, vagy a menedzsere. És mégis milyen célból önök szerint? Nyilván azért, hogy az íreket arra ösztönözze, hogy beválogassák a válogatottba. Mivel egy ír-angol háttérrel rendelkezik, nyilván előtérbe helyezi, hogy az ír válogatottban vegyen részt és valószínűleg ez így is fog történni. Nincs szükségünk ilyen focistákra, lehet, hogy technikai vagy taktikai szempontból igen, de mi más jellegzetességet is keresünk a technikai képességen kívül, úgyhogy teljesen egyértelmű a válaszom.”

Az olasz-magyar szakember tehát nyíltan kijelentette, hogy nem kíván együtt dolgozni a középpályással, aki nem olyan régen a Lancashire Telegraphnak adott interjújában válaszolt a kapitány kijelentésére.

„Az emberek azt olvassák a Twitteren, hogy nem akarok Írországban játszani, de ez nem így van! Olvasom a közösségi médiát, mint mindenki más. Az emberek azt mondják, hogy nem akarok az ír válogatottban szerepelni, ami badarság. Soha nem nem mondtam ilyet. Látom, hogy az emberek Magyarországgal hoznak összefüggésbe, ahonnan a nagyapám származik. Ez megint csak marhaság, nem történt semmi ez ügyben!”

fotó: Sky Sports

Sammie Szmodics ma este debütálhat Írország nemzeti csapatában, méghozzá egy Belgium elleni barátságos mérkőzésen. Mi úgy gondoljuk, hogy meglesz nélküle a magyar válogatott, hiszen több jó képességű játékos is alkotja a keretet, így Marco Rossi.