Marco Rossi: ,,Mélypontról kezdtük, de látjuk, hol tartunk most”

A magyar válogatott tegnap este 1-0-ra legyőzte Törökországot a Puskás Arénában egy barátságos mérkőzésen, ennek köszönhetően a csapat megőrizte veretlenségét, amely most már 13 mérkőzés óta tart.

fotó: MTI

A találkozót követően a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi értékelte a pályán látottakat.


Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya: ,,Ha nem tévedek, ez volt a hatvanadik mérkőzésem a válogatott kispadján. Ez számomra elismerés. Mélypontról kezdtük, de látjuk, hol tartunk most. Elmondtam a srácoknak, legyenek rá büszkék, hogy egy ilyen találkozón, egy felkészülési meccsen is telt házas a Puskás Aréna. Próbáltuk lelassítani a törökök presszingjét, nem szerettük volna, hogy legyen lehetőségük kontrázni, mert abban erősek. Ma este a három támadónk közül senki nem játszotta a legjobb meccsét, sok volt a pontatlanság, nem sikerült kihasználni a lehetőséginket, amik a támadóharmadban adódtak.” 

Az olasz-magyar szakember ezután beszélt a magyar válogatottban bemutatkozó Dárdai Mártonról, a visszatérő Schäfer Andrásról és Gulácsi Péterről, valamint a győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik teljesítményéről is.

„Dárdai Márton teljesítményét ki kell emelnünk, mert nem volt sok ideje összerázódni a többiekkel, de a mai meccsen máris beállt a második félidőben. Változtatnunk kellett a védelem tengelyén, ez nem volt egyszerű, de ő megoldotta, amit kértem tőle. Ami Schäfert illeti: régóta ismerem, tudom, mire képes, nagyon jó meccset játszott, de számítottunk erre. Reméljük, a jövőben elkerülik a sérülések. Gulácsi egészen kiválóan védett, de ez egyáltalán nem lepett meg. Ő az RB Leipzig kapusa, nem lehet vitatni egy ilyen kvalitású kapust. Dibusz érdemeit sem lehet elvitatni, ősszel végig ő védett, de most visszatért Gulácsi a kapuba, és a tőle megszokott jó teljesítményt nyújtotta. Szoboszlai Dominik ezen a mérkőzésen sokszor lépett vissza a védelembe, ez nem volt véletlen. Ő a legtehetségesebb játékosunk, ő megy hátra irányítani. Át tudta lőni a törökök letámadását, képes ezekre az ötven-hatvan méteres labdákra, ezt így terveztük.” 

Marco Rossi a végén még beszélt egy kicsit a török válogatott olasz szövetségi kapitányáról, Vincenzo Montelláról is.

„Vincenzo Montella labdarúgóként, emberként és szakemberként is kivételes. A török válogatott élén ez még csak az ötödik meccse volt, de látjuk a munkájának nyomát. Jó kerete van, intenzív, presszingre épülő játékot játszanak, sok potenciál van bennük.”

fotó: Nemzeti Sport


A magyar válogatott legközelebb jövő hét kedden Koszovót fogadja a Puskás Arénában.