Szalai Ádám az Eb-kijutásról: ,,Biztos vagyok benne, hogy ez innentől sima ügy”

A magyar labdarúgó válogatott a fontosabb mérkőzését megnyerte szeptember folyamán, hiszen Marco Rossi együttese 2-1-re legyőzte Szerbia válogatottját Belgrádban és ennek a győzelemnek köszönhetően továbbra is csoportunk élén állunk, míg a csehek elleni barátságos mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottunk a Puskás Arénában.

Győzelem Szerbiában, nagy lépést tett a magyar válogatott az Eb felé -  Eurosport

fotó: http://mlsz.hu

A Sportágválasztón rendezett pódiumbeszélgetésen ott volt a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám is, aki elmondta, hogy az október 14-én megrendezendő Magyarország – Szerbia mérkőzésen már eldőlhet az EB-re való kijutásunk.

fotó: http://nemzetisport.hu

„A jelenlegi csoportállás szerint, a földön maradva, nagyon jó helyen vagyunk. Ha megnézzük a mérkőzéseket, a kapott gólok számát és a válogatott közelmúltbeli szereplését és mentalitását, biztos vagyok benne, hogy ez innentől sima ügy.”mondta a korábbi 86-szoros válogatott támadó.

A 35 éves korábbi kiváló támadó azt is elmondta, hogy a nemzeti csapatban nyújtott kimagasló teljesítmény megalapozhat egy lehetséges szerződést egy európai topligás csapattal.

„Az évek óta jól szereplő válogatott óriási kiugrási lehetőség a játékosoknak, beszélhetünk az elmúlt két Eb-ről, a Nemzetek Ligájáról. Olyan szinten porondon van a válogatott, hogy ez teljesen logikus.”

Szalai Ádám idén júniusban jelentette be visszavonulását és azóta a Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadójaként tevékenykedik. Szalai azt is elárulta, hogy az új pozíciójában fontos számára az, hogy próbálják a magyar akadémiákat még jobbá tenni, együttműködni velük, tanácsokat adni nekik, a cél minél több fiatal kinevelése, akik aztán be tudnak épülni az első csapatokba.

Szalai Ádám: A terv az volt, hogy nyáron vége, de még nem vonultam

fotó: http://nemzetisport.hu

A magyar labdarúgó válogatott eddig veretlenül, 10 pontot szerezve áll a csoport élén, megelőzve a szintén 10 pontos, viszont rosszabb gólkülönbséggel rendelkező Szerbiát, illetve a 8 pontos Montenegrót.

Folytatás majd 2023. október 14-én, amikor is Szerbiát fogadjuk a Puskás Arénában, majd három nappal később Litvániában lépünk pályára.

Szerbia – Magyarország labdarúgó Eb-selejtező: Belgrádban győztük le  Szerbiát! - Mandiner

fotó: http://mandiner.hu