„Lisztes Krisztián lélegzetelállító” – áradoznak a magyar tehetségről Németországban

Azt bevallhatjuk, hogy nem a Nagyecsed elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen nyújtotta a legjobb teljesítményét Lisztes Krisztián, a Ferencváros 18 éves tehetséges játékosa, de a szerzett két gólja és egy gólpassza miatt, már több német lap is cikkezett róla és kiemelt figyelemmel követik a pályafutását.

Lisztes lélegzetelállító” – a Frankfurt minden meccsért fizet a Fr

fotó: http://nemzetisport.hu

Mint már arról korábban beszámoltunk, a hónap elején a német Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt megegyezett a Ferencvárossal, Lisztes Krisztiánnal kapcsolatban, aki jövő nyártól csatlakozik a frankfurtiak keretéhez, de az idei szezonban még a Fradit fogja erősíteni. Egyes hírek szerint 4-4,5 millió eurót fizettek érte a zöld-fehér klubnak, ahol az idei szezonban még bőven tud fejlődni és erősödni.

FTC: ifj. Lisztes Krisztián jövő nyártól az Eintracht Frankfurté!

fotó: https://en.eintracht.de/

A német sajtó a bejelentés óta nagy figyelemmel követi a magyar játékos pályafutását és mostanság a Frankfurter Rundschau ír róla cikkeket, méghozzá heti rendszerességgel.

A legújabb cikket éppen a Nagyecsed elleni kupamérkőzésen nyújtott teljesítménye szolgáltatta.

A cikk először is kiemeli, hogy Lisztes két góllal, egy gólpasszal és egy kiharcolt tizenegyessel főszerepet játszott a  Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei első osztályban szereplő Nagyecsed elleni, 8–0-s győzelemben. Majd a szerző összegzi Lisztes idénybeli mutatóit: a Ferencváros tétmeccsein és az U21-es válogatottban 527 perc alatt négy gólt szerzett és öt gólpasszt adott, vagyis átlagosan 58 percenként mindig gólt lő vagy gólpasszt ad.

„Azt, hogy a Frankfurt milyen szerencsés Lisztes szerződtetésével, jelzi a tehetség ebben az idényben nyújtott, eddigi lélegzetelállító teljesítménye.” – fogalmaz az fr.de egyik újságírója, aki utalt Krisztián édesapjára, id. Lisztes Krisztiánra is, aki szintén kiváló labdarúgó volt.

Lisztes Krisztián iránt több csapat érdeklődött, ez döntött a Frankfurt  javára

fotó: https://en.eintracht.de/

A cikk továbbá megerősítette a Nemzeti Sport értesülését, miszerint a Frankfurt minden egyes meccsért, melyen Lisztes pályára lép a Ferencvárosban, plusz prémiumot fizet a magyar bajnoknak. Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, egy interjúban elmondta, hogy a végleges ár elérheti a 10.8 millió eurót is.

Az ifjú Lisztes Krisztián már a következő feladatra koncentrál, hiszen a csapat már csütörtökön pályára lép az Európa Konferencia-Ligában, ahol a szerb FK Cukaricki lesz az ellenfelük.

Lisztes Krisztián eladásával nagyot kaszálhat a Fradi

fotó: http://fradi.hu