Nagy Zsolt: ,,Extázisba kerültem, amikor megtudtam, hogy ismét meghívtak a válogatottba”

Kedden délután kihirdette a magyar labdarúgó válogatott keretét Marco Rossi a Szerbia és Litvánia elleni EB-selejtezőkre.

Továbbra is tart a magyar válogatott veretlenségi sorozata | Goal.com  Magyarország

fotó: http://goal.com

A keretbe visszakerült Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia játékosa. A 30 éves védő 2019. novemberében kapott először meghívót a magyar válogatott keretébe, ahol az Uruguay elleni stadionavatón bemutatkozott a válogatottban.

Nagy Zsolt (labdarúgó, 1993) – Wikipédia

A legszebb pillanatokat tavaly nyáron okozta a magyar labdarúgás szerelmeseinek, hiszen előbb Németország, majd Anglia kapuját is sikerült bevennie a Nemzetek-Ligájában.

Magyarország javított a világranglistán | Euronews

fotó: http://euronews.hu

Aztán, rövid időn belül, két súlyos sérülés miatt nem számíthattak rá. Előbb, a portugál Vitoria Guimaraes elleni Konferencia-Liga selejtező visszavágóján dőlt ki három hónapra, amikor is részleges belső oldalszalag-szakadása volt. Ebből szerencsére felépült és a novemberi barátságos mérkőzéseken már ott volt a válogatottal.

Aztán idén februárban az Újpest elleni MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében térdsérülést szenvedett és kihagyta a szezon hátralévő részét.

Puskás Akadémia: Még csak az alagút elején vagyok – Nagy Zsolt - NS

fotó: http://nemzetisport.hu

Végül nem olyan régen tért vissza a pályára, méghozzá a Mosonmagyaróvár elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen, ahol bő negyedórát kapott Hornyák Zsolt vezetőedzőtől.

Nagy Zsolt visszatért, győztünk Mosonmagyaróváron | Puskás Akadémia

fotó: http://puskasakademia.hu

,,Megvalósítottuk azt, amit elterveztünk! Továbbjutottunk, illetve Nagy Zsolt pályára léphetett az utolsó 15 percben, amely számunkra nagy öröm volt.”mondta Hornyák Zsolt a kupamérkőzést követően.

Azóta két NB1-es mérkőzésen is csereként állt be, hogy a régi kondícióját visszanyerje és újra segíteni tudja a Puskást és a magyar válogatottat.

,,Hosszú utat tettem meg, hogy ismét itt lehessek. Nem tudtam róla, csak reméltem hogy jön a meghívó. Meglepetésként ért, rögös volt ez az elmúlt év. Úgy érzem, a sérülésből jól tértem vissza, jól tudtam beszállni a mérkőzésekbe. Extázisba kerültem amikor megtudtam, hogy ismét meghívtak a válogatottba.” – mondta Nagy Zsolt, a válogatott kerethirdetése után.

,,Nekem ez már csak álom volt, ez lebegett a szemem előtt, hogy mikor tudok visszatérni a válogatottba. Ha a szerbek ellen tudunk győzni meg lehet a kijutás, de igazából mind a két meccsen szeretnénk nyerni. A litvánok ellen nehéz lesz idegenben, stabil csapat, már két döntetlenjük is van otthon.”

Nagy Zsoltékra két ,,nagy” feladat is vár októberben, előbb október 14-én Szerbia ellen lépnek pályára a Puskás Arénában, majd három nappal később Litvánia vendégei lesznek.