Bolla Bendegúz: „A tudásom nagy részét Dominik apukájától szereztem a Főnixben”

Bolla Bendegúz jövője kilátástalannak tűnt a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers együttesében, de minden jól alakult a számára, mivel a svájci élvonalban szereplő Servette FC vette őt kölcsön az angoloktól, akiknek vételi opciójuk is lesz a 23 éves jobbhátvédre.

Légiósok: Egy lépcsőfok még kell a céljaim eléréséhez – Bolla Bende

fotó: http://servettefc.ch

Bolla Bendegúz eddig 5 mérkőzés lépett pályára, ahol már van egy gólpassza is. Teljesítményének köszönhetően, ismételten meghívót kapott a magyar válogatott októberi EB-selejtőkre készülő keretébe.

,,Nagyon boldog vagyok és örülök neki, hogy itt lehetek. Az, hogy újra keretben vagyok, remek visszajelzés arról, hogy jó úton járok, és ez boldoggá tesz. Biztos vagyok benne, hogy mind a két meccsen a három pontért fogunk harcolni, egyelőre azonban csak a szerbekre koncentrálunk, mert alighanem vissza akarnak majd vágni Budapesten. Ezt viszont nem hagyhatjuk.” – mondta a kerethirdetés után, a 23 éves jobbhátvéd.

A játékosról köztudott, hogy fiatalon a Főnix Gold FC-ben nevelkedett, ahol az angol Premier-League-ben szereplő Liverpool FC játékosa, a szintén magyar válogatott Szoboszlai Dominik volt a csapattársa és mind a kettőjüknek Szoboszlai Zsolt volt a mentora. Érdekesség, hogy ide tartozott még Csoboth Kevin is, aki jelenleg szintén magyar válogatott és az NB1-es Újpest FC-ben futballozik.

A harmadik Szoboszlai-tanítványból lett magyar válogatott!

fotó: http://nemzetisport.hu

Bolla Bendegúzzal a napokban készített interjút a büntető.com nevű oldal, ahol mesélt a Servette-ről, a főnixes időszakáról és a magyar válogatottról is.

,,Nyáron lejárt a kölcsönszerződésem a Grasshoppersnél, aztán június közepén a válogatottal lejátszottuk az utolsó Eb-selejtezőt és mindenki elment pihenni. Több klubbal is zajlottak a tárgyalások, közben a Wolvesszal is ment az egyeztetés. Egy ideig úgy volt, hogy elmegyek velük az edzőtáborba, aztán másképp alakult. Két héttel az átigazolási időszak vége előtt elmentem Wolverhamptonba, ekkor már voltak komolyabb kérőim. Angliában elvégeztem a szükséges teszteket, jól sikerültek, és végül a menedzserem megállapodott a Servette-el.”

,,Egyre jobb formában érzem magam és az erőnlétem is napról napra jobb, jót tesz, hogy végigjátszom a mérkőzéseket. A csapaton is azt érzem, hogy meccsről meccsre fejlődünk, ám az azt megelőző két fordulóban a szerencse nem állt mellénk. Úgy gondolom, hogy játékban mindkét mérkőzésen felülmúltuk az ellenfelünket, ami a statisztikákat nézve is egyértelmű, viszont sajnos a három pontot nem sikerült megszereznünk. Nagyon örülök, hogy megvan az első gólpasszom a Servette-ben és a vezetőedző is megdicsért. A Servette-nél jobb oldali védőt játszom, ez nekem otthonosabb poszt, mint a jobbszélsőé. Ettől függetlenül ugyanazt a melót szeretném beletenni támadásban, mint a Grasshoppersben.”

Légiósok: megvan Bolla első gólpassza a Servette-ben - NSO

fotó: http://servettefc.ch

,,Amikor a Főnixben együtt futballoztunk, szinte mindenhol együtt voltunk, a tréningeken, a külön edzéseken, együtt nőttünk fel. Volt szerencsém megtapasztalni, milyen képzést kapott az édesapjától, Szoboszlai Zsolttól. Ő tartotta nekünk az egyéni edzéseket. A tudásom nagy részét Dominik apukájától szereztem a Főnixben, ami máig nagy segítség a karrieremben.”

A játékos fiatalon Horvátország egyik nagyágyújához, a Dinamo Zagreb akadémiájára került, ahol megannyi nagy játékos pallérozódott korábban. Köztük van Luka Modric, Dani Olmo vagy akár Josko Gvardiol is.

,,Én U17-esként az MTK-nál voltam és ebben az időszakban a Dinamo Zagrebnél edzettem hét közben, csak bajnokikra jártam haza. Egy év után választanom kellett, maradok, vagy inkább hazajövök. Úgy éreztem, az a jobb döntés, ha nem kötök szerződést a Zagrebbel, inkább hazajövök. Fantasztikusan jó tapasztalatszerzés volt, hogy együtt játszhattam a horvát srácokkal, közelről láthattam a mentalitásukat, de 16 évesen nem éreztem késznek magam arra, hogy ott maradjak. Nem bántam meg, hiszen az MTK-ból aztán a Vidibe igazoltam, onnan pedig néhány év kölcsönszerződés után a Wolvesba, majd Svájcba, továbbá 11 alkalommal a magyar címeres mezt is viselhettem már.

Marco Rossi folyamatosan érdeklődött felőle és mivel nem volt olyan állapotban, hogy a szövetségi kapitány rendelkezésére álljon, végül nem került be a szeptemberi válogatott keretbe, amelyet nyugodt szívvel elfogadott.

,,Arról nem beszélgettünk, szerinte melyik lenne a számomra ideális bajnokság, de folyamatosan érdeklődött nyáron, hogy hova igazolok, hogyan edzem. A szívem mélyén reménykedtem, hogy behív a szerbek elleni, idegenbeli Eb-selejtezőre, de megbeszéltük és elfogadtam, hogy nem tett így, hiszen akkor nem kezdtem még el a munkát egy klubnál sem. Így viszont játszhattam edzőmeccseket a Servette-nél, tréningezhettem a csapattal, elkezdtem felépíteni magam, így ez az időszak sem telt haszontalanul. Természetesen minden erőmmel azon vagyok, hogy a soron következő mérkőzésekre meghívót kapjak a kapitánytól.” – amely végül teljesült.

Ha gól születik a magyar válogatott legszebb támadásából, az egész világ  ezen ámult volna - videó - Csakfoci.hu

fotó: http://mlsz.hu

A teljes interjút Bolla Bendegúzzal itt találjátok:

https://bunteto.com/a-tudasom-nagy-reszet-dominik-apukajatol-szereztem-a-fonixben