Dénes Adrián: ,,A Ferencváros van olyan erős csapat, hogy veszélyeztetni tudja a Fiorentina kapuját”

Komoly erőpróba előtt áll a Ferencváros a Konferencia-Ligában, hiszen a zöld-fehér együttes a tavalyi EKL-döntős, olasz Fiorentina ellen lép majd pályára idegenben.

Hátrányból fordítva is sima győzelemmel kezdett a Ferencváros a  Konferencia-ligában - Eurosport

fotó: http://nemzetisport.hu

Az olasz egyesület kötelékébe tartozik a 19 éves magyar támadó, Dénes Adrián. A fiatal játékos 2021 nyarán szerződött Olaszországba, ahol a Fiorentina utánpótlásában bontogatta szárnyait. A tavalyi szezon második felét kölcsönben töltötte az olasz harmadosztályú Cesena együttesében, majd idén visszatért a Fiorentinába, ahol nyáron bemutatkozhatott a felnőtt csapatban is, méghozzá a görög OFI Kréta ellen, egy felkészülési mérkőzésen. Abban a negyedórában jó teljesítményt nyújtott és pozitív benyomást keltett Vincenzo Italianoban, ráadásul győztes gólt is szerezhetett volna, de elpuskázta a nagy lehetőségét.

Dénes Adrián bemutatkozott a Fiorentina első csapatában - NB1, NB2, NB3 FOCI

Dénes Adriánnak az a célja, hogy a Primaverában minél többet játsszon, bizonyítsa rátermettségét, hogy minél több edzésen vehessen részt az első keretben, tavasszal pedig szívesen bemutatkozna tétmeccsen is az együttesben, akár a bajnokságban, kupában vagy akár Európában.

A fiatal játékos mondta el a véleményét, a mérkőzéssel kapcsolatban, illetve arról is szót ejtett, hogy mi lehet a Fiorentina célja, az idei Konferencia-Liga sorozatban.

BEOL - Számítanak rá Firenzében

fotó: http://beol.hu

„Az előző kiírás döntőseként szerintem továbbmegy a csoportjából a Fiorentina, a papírforma alapján illik megérnie a nemzetközi kupatavaszt. Ismerve Vincenzo Italiano vezetőedzőt, a stábjával megfelelően feltérképezi a Ferencvárost, minden meccset komolyan vesz a csapat. Biztos vagyok benne, hogy a Fiorentina uralni akarja a mérkőzést hazai pályán, számos rövid passzos támadást próbál vezetni, a széleken is törekszik a védelem megbontására és akkor sem áll vissza, ha előnybe kerül. Magabiztos a gárda, a bajnokságban is szépen menetel és a Konferencia-Ligában is vállalható eredményt ért el a Genk otthonában. Hiány­érzetük ugyanakkor lehet a játékosoknak, mert kétszer is vezettek Belgiumban, de nem voltak elégedetlenek, elvégre egy pontot szereztek a papíron legkeményebb vetélytárs otthonában. Topjátékosokból nincs hiány a gárdában: Nicolás González az argentin válogatott meghatározó tagja, hozzá hasonlóan Jonathan Ikoné is ragyogó képességű szélső, de klasszisnak nevezhető a középpályás Giacomo Bonaventura, ahogyan Arthur Melóra is figyelniük kell a ferencvárosiaknak, nem véletlenül szerepelt korábban a Liverpoolban, a Juventusban és a Barcelonában. A nyáron olyan jó képességű labdarúgók hagyták el a klubot, mint a Manchester Unitedbe szerződő Sofian Amrabat vagy a már a Benficát erősítő Arthur Cabral, de az érkezők pótolták a távozó kulcsjátékosokat. A Fradi van olyan erős csapat, hogy veszélyeztetni tudja a hazaiak kapuját, a vendéggyőzelmet sem zárom ki, de biztos, hogy nagyon meg kell szenvednie Firenzében. A csapattársaim közül többen ismerik a zöld-fehéreket, s jó véleménnyel vannak róluk. Kint leszünk a meccsen, szerintem élvezetes kilencven percet láthatunk.”

A Fiorentina – Ferencvárosi TC Konferencia-Liga csoportmérkőzés ma este 21:00-kor kezdődik, a firenzei Artemio Franchi Stadionban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.