Montenegró – Magyarország (mérkőzés előzetes)

A magyar válogatott első mérkőzését játszi könnyedséggel nyerte Bulgária ellen még márciusban. Most a hasonló erőt képviselő Montenegró ellen lépnek pályára a mieink az EB-selejtezőn játszott második csoportmeccsünkön. Ebben a publikálásunkban a holnapi mérkőzésről gyűjtöttünk össze érdekes infókat, statisztikákat, és nyilatkozatokat. Jó olvasást, hajrá magyarok!

Helyszín:

A mérkőzést a podgoricai városi stadionban (Stadion pod Goricom) rendezik. A sportlétesítmény több mint 11 ezer szurkoló befogadására alkalmas. Sajnos a vendégszektor nagyon kicsi, a magyar szurkolók percek alatt elkapkodták oda a jegyeket.

Kép: FK Budućnost

Időpont:

A meccset június 17-én este 18 órakor rendezik.

TV közvetítés:

A mérkőzést élőben lehet követni az m4sport-on, és az m4sport.hu-n.

Tabella:

Bár még csak 1 mérkőzést játszottunk, azért jó látni, hogy továbbjutó helyen állunk. A montenegróiak hasonlóan hozzánk 1 győzelemmel állnak a csoportban. Viszonyítási alap lehet, hogy ők csak 1-0-ra verték meg azt a Bulgáriát, amelyet mi 3-0-ra győztünk le.

Kép: eredmenyek.com

Egymás elleni mérleg:

Egy elég fiatal országról beszélünk, így nincs túl nagy közös múltja a két válogatott meccseinek. 3 alkalommal találkoztunk a balkáni ország labdarúgócsapatával, mindháromszor barátságos mérkőzésen, de győzni még soha nem tudtunk ellenük. Legutóbb 2019 szeptemberében csapott össze a két nemzeti tizenegy, akkor nagy meglepetésre kikaptunk tőlük.

A keret összértéke:

Bár a magyar csapat már számtalanszor bebizonyította, hogy világklasszisok fölé is tud kerekedni, most egy piaci érték alapján jóval gyengébb válogatott lesz az ellenfél. (forrás: Transfermarkt)

Montenegró: 44,15 millió €

Magyarország: 112,65 millió €

Legértékesebb játékos:

Montenegró: Adam Marusic (a Lazio futballistája. piaci értéke: 8 millió €)

Magyarország: Szoboszlai Dominik (valószínű senkinek sem kell bemutatni. piaci értéke: 40 millió €)

Nyerési esély a Tippmix szorzói szerint:

Montenegró: 27%

Magyarország: 46,5%

A szövetségi kapitányok:

Miodrag Radulovic 2020 óta irányítja a montenegrói válogatottat. 24 mérkőzés alatt 1,13 pontot szerzett átlagosan a csapat (persze ebbe a barátságos mérkőzések is beleszámítanak, szóval ez csupán informatív adat).

Marco Rossi kinevezése óta nem túlzás azt mondani, hogy a csapat szárnyal. Nem tartozik azonban jó meccsei közé a 2019-ben lejátszott Montenegró – Magyarország barátságos mérkőzés. Bár a helyszín most is ugyanaz lesz, reméljük a mostani, jóval erősebb válogatottunk felülmúlja majd Montenegrót.

Interjúk:

Lang Ádám kiemelte, mindkét mérkőzésen a győzelem lesz a cél, és 6 pontot szeretnének szerezni az elkövetkezendő két csoportmérkőzésen. További nyilatkozatok a videókban.

Videó: nso.hu

Borítókép: sportfogadas.org