Marco Rossi: ,,A továbbjutás számunkra egy álom, nem cél, két lábbal a földön kell maradnunk”

Mint azt korábbi cikkünkben is megírtuk, hogy tegnap este kisorsolták a 2024-es labdarúgó Európa-Bajnokság csoportbeosztásait Hamburg városában, ahol Magyarország válogatottja a házigazda Németország mellett Skóciát és Svájcot kapta az A-csoportban. Marco Rossi együttese már a kontinensviadal elején bemutatkozhat majd.

fotó: http://uefa.com

A sorsolást követően nem sokkal Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya értékelte a látottakat.

,,Őszintén, ha nem tévedek, a B, a C és a D csoport papíron nehezebb, mint a miénk. Persze a házigazda Németország ellen nagyon nehéz lesz játszani, fantasztikus játékosaik, edzőjük van, nagyszerű környezetben léphetnek majd pályára. Skócia, Svájc és Magyarország csak mérkőzésről mérkőzésre tervezhet, mert az egymás elleni mérkőzéseiket bárki nyerheti, mivel ott a legapróbb részletek is döntőek lehetnek a mérkőzésen, így a németek mögötti pozíciók nyitottak.

Az 59 éves szakember elmondta, hogy Angliát és Olaszországot szívesen elkerülte volna a sorsolás előtt, ami végül megtörtént.

,,Szerettem volna Olaszországot és Angliát elkerülni. Előbbit azért, mert legutóbb a Nemzetek Ligájában kétszer is legyőztük őket, és ezért valószínűleg erős revansot vettek volna tőlünk. Olaszország egy nagyszerű csapat, de legutóbb tőlük szenvedtünk vereséget, és valljuk be, hogy nekem nem volt szererencsém hazám válogatottja ellen.”

fotó: http://mti.hu

Végezetül elmondta Marco Rossi, hogy a továbbjutás az csak álom a magyar válogatott számára, de azért fognak dolgozni, hogy az álomból valóság legyen.

„Az álmunk a továbbjutás, de ez egy álom. Nem mondhatjuk, hogy ez a célunk, két lábbal a földön kell maradnunk. Tudjuk, kik vagyunk, és azt is, milyen sokat kell fejlődnünk még. De azt kijelenthetjük, hogy senki se mehet ellenünk biztosra. Ez önmagában egy remek eredmény, de nem helyezhetünk túl nagy nyomást a játékosainkra. Természetesen szeretnénk valami különlegessel megajándékozni a szurkolóinkat, mert ők is különlegesek.

A magyar szövetségi kapitány a sorsolást követően a csoportbeli rivális Svájc és Németország szövetségi kapitányaival, név szerint Murat Yakinnal és Julien Nagelsmannal beszélgetett az Európa-bajnoki trófea mellett.

fotó: http://epaimages.com

A magyar válogatottnak még négy barátságos mérkőzése lesz a kontinensviadal előtt, és Marco Rossi szövetségi kapitány mostantól elkezdhet erősen gondolkodni azon, hogy majd jövő május-június környékén kik lesznek azok a játékosok, akiket magával visz majd Németországba.