Dibusz Dénes: ,,Nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást”

Sok ezer magyar ember várta a ma esti Európa-bajnoki sorsolást, hogy végre megtudjuk azt, hogy kivel kell megküzdenünk a csoportból való továbbjutásért. Végül az A-csoportba került a magyar labdarúgó válogatott, ahol majd a házigazda Németország mellett Skócia és Svájc lesznek az ellenfelek.

fotó: http://epaimages.com

A sorsolást követően először Dibusz Dénes értékelt első látásra. A Ferencváros 33 éves kapusa az összes EB-selejtező mérkőzést végigjátszotta, ahol számtalan alkalommal mutatott be olyan bravúrokat, amik nagyon kellettek a csoportelsőség kivívásához.

fotó: http://m4sport.hu

,,Ezúttal kevésbé gyilkos csoportba kerültünk a legutóbbi Európa-Bajnoksághoz képest. Szerintem, nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást, egyáltalán nem vagyok elégedetlen.

Dibusz Dénes elmondta, hogy neki mindegy volt az, hogy kit sorsolnak a magyar válogatotthoz, de ő mindenképp szeretett volna játszani Szlovéniával, és onnan is Miha Blaziccal, akivel több éven keresztül csapattársak voltak a Ferencvárosban, illetve szíve szerint elkerülte volna az olaszokat, ami végül sikerült.

fotó: http://fradi.hu

 „Az első kalapból nem volt különösebb vágyam, a harmadikból örültem volna a szlovénoknak, hiszen Miha Blaziccal jó néhány évet játszottunk együtt, vele jó lett volna találkozni az Európa-Bajnokságon. A negyedikből szerettem volna az olaszokat elkerülni, hiszen ők nyilván nem egy negyedik kalapos erősségű csapat. Nem lehetünk elégedetlenek, összességében bizakodva és önbizalommal várhatjuk majd az Európa-Bajnokságot.”

Vélhetően továbbra is a Fradi játékosa marad majd a magyar válogatott elsőszámú kapusa a későbbiek folyamán, de jelenleg most a Ferencvárosra koncentrál, hiszen még a bajnokságban és a Konferencia-Ligában is vannak fontos feladatai.