EURO 2024: A házigazda Németország mellett Skóciával és Svájccal került egy csoportba a magyar válogatott

Ma este kisorsolták a 2024-es labdarúgó Európa-Bajnokság csoportbeosztásait Hamburg városában, ahol Magyarország válogatottja a házigazda Németország mellett Skóciát és Svájcot kapta az A-csoportba. Marco Rossi együttese már a kontinensviadal elején bemutatkozhat majd.

fotó: http://uefa.com

Nagy izgalommal várta minden magyar és további 20 ország nemzete ezt a pillanatot, hogy kisorsolják a 2024-es labdarúgó Európa-Bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott az EB-selejtezők alatt jól teljesített, ahonnan csoportelsőként és veretlenül tudott kijutni Németországba, és végül a második kalapba sorolták be a csapatot.

fotó: http://mti.hu

A hamburgi sorsolás egy megnyitóval kezdődött, ahol zenekarok, kórusok és ifjúsági énekkarok léptek fel. Ezután kilenc korábbi kiváló futballista lépett a színpadra, köztük volt Gianluigi Buffon, Wesley Sneijder, Blaise Matuidi, Sami Khedira, Ricardo Quaresma, Tomás Rosicky, David Silva, Michael Laudrup és Steve McManaman is, akik kisorsolták a csoportokat.

fotó: http://uefa.com

Ezután Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkárhelyettese tartott egy rövid eligazítást a sorsolás menetéről, majd végre kezdődhetett az este legjobban várt része.

fotó: http://gettyimages.com

A magyar labdarúgó válogatott végül az A-csoportba került, ahol a házigazda Németország mellett még Skóciát és Svájcot sorsolták Szoboszlai Dominikékhoz, így már a Európa-Bajnokság második napján pályára kell lépnünk.

fotó: http://uefa.com


A 2024-es németországi labdarúgó Európa-Bajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Németország, MAGYARORSZÁG, Skócia, Svájc

B-csoport: Spanyolország, Albánia, Horvátország, Olaszország

C-csoport: Anglia, Dánia, Szlovénia, Szerbia

D-csoport: Franciaország, Ausztria, Hollandia, A-pótselejtezős csoport győztese

E-csoport: Belgium, Románia, Szlovákia, B-pótselejtezős csoport győztese

F-csoport: Portugália, Törökország, Csehország, C-pótselejtezős csoport győztese


A EB-t 2024. június 14-e és 2024. július 14-e között bonyolítják le Németországban, ahol összesen 10 város ad otthont a mérkőzéseknek.