Két Eb-ellenfelünk közül is kaphatunk csapatot, de Franciaország is a kalapban: A 3. kalap csapatai

A magyar válogatott 2024-es programja a mai napon kialakul, mivel 18 órától kisorsolják az őszi Nemzetek Ligája csoportkörét. A magyar válogatott a 2. kalapba kapott besorolást, így biztosan elkerüli a dán-belga-portugál hármast az A-divízióban.

Franciaország: A franciák címvédőként nem szerepeltek túl jól az előző kiírásban, így csak a harmadik kalapba kerültek be. Franciaország számára az Eb-lesz a prioritás a nyáron, kérdés, hogy ebben a sorozatban milyen ambíciókat terveznek a franciák, hiszen ez adhat lehetőséget a kísérletezésre és az új játékosok beépítésére is. Természetesen a francia válogatottnak még a C vagy a D sora is roppant erős, így a harmadik kalapból ők lennének a legnehezebb falat. Az elmúlt két világbajnokságon egyaránt döntőt játszottak. Utolsó meccsünk ellenük azonban felejthetetlen: Fiola Attila és Antoine Griezmann találataival 1-1-es döntetlen született a Puskás Arénában az Európa-bajnokságon.

Németország: Megunhatatlan ellenfél lehet számunkra a német, kérdés, hogy folytatódik-e a sorminta: 2021-Eb, 2022-NL, 2024-Eb, 2024-NL? Az eddigi mérlegünk imponáló Marco Rossival az identitásválságban lévő németekkel szemben: 3 meccs, 1 győzelem, 2 döntetlen, 4:3-as gólkülönbség. Az már biztos, hogy idén játszunk majd a németekkel, az Európa-bajnokságon Stuttgartban csapunk össze majd a házigazdával.

Svájc: A svájci válogatottal az Eb-n is összecsapunk majd június 15-én Kölnben. 2017-ben találkoztunk velük utoljára, akkor 5-2-es vereséget szenvedtünk Bázelben. A svájciak a nagytornákon rendre jó teljesítményt nyújtanak és 2019-ben ott voltak a legjobb 4 között is a Nemzetek Ligájában.

Lengyelország: Marco Rossival eddig a lengyelek ellen is veretlenek vagyunk. A 2022-es vb-selejtezősorozatban előbb 3-3-as döntetlent játszottunk velük, míg Varsóban 2-1-re nyerni tudtunk. A lengyelek számára azonban a Nemzetek Ligája most nem az első a sorban, hiszen két meccset kell nyerniük, hogy ott legyenek az Eb-n, miután Fernando Santos munkája koránt sem ért be a lengyelek kispadján és az utóbbi évek talán legrosszabb lengyel válogatottját láthattuk az előző évben.

Hamarosan a 4. kalap csapataival folytatjuk.