Elnökségi ülést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség – az EB miatt hamarabb fejeződik be az NB1-es bajnokság

Az elmúlt időszakban került sor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által szervezett elnökségi ülésre, ahol több fontos témáról beszélgettek a sportág vezetői. A megbeszélés során téma volt a jövő nyári Európa-Bajnokság és a téli átigazolási időszak a profi labdarúgók számára.

fotó: http://mlsz.hu

A magyar labdarúgó válogatott csoportja élén végzett az Európa-bajnoki selejtezők során, így végül a második kalapból várhatták a sorsolást Marco Rossi tanítványai, akik végül az A-csoportba kerültek Németország, Skócia és Svájc mellé. Az első mérkőzésünket június 15-én fogjuk játszani Svájc ellen, méghozzá Köln városában 15:00 órás kezdési időponttal.

fotó: http://mti.hu

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor korábban már elmondta, hogy a szövetség mindenben szeretné segíteni a válogatott felkészülését a németországi kontinensviadalra. Ennek értelmében az a döntés született, hogy a labdarúgó OTP Bank Liga versenynaptárát módosítja az MLSZ, így az eredetileg 2024. május 25-re eső utolsó fordulót egy héttel előrébb hozzák 2024. május 18-ra. A tavaszi nyitóforduló 2024. február 3-án lesz, és 2024. február 7-én is rendeznek majd egy kört.

fotó: http://168ora.hu

A döntés azt a célt szolgálja, hogy a magyar válogatott minél hamarabb meg tudja kezdeni a felkészülést a jövő nyári EB-re.

fotó: http://m4sport.hu

A második fontos kérdés a téli átigazolási időszakkal kapcsolatos volt, amellyel kapcsolatban az a döntés született, hogy a profi labdarúgók esetében a téli átigazolási időszak 2024-ben január 18-tól február 14-ig tart majd.