Győzelemre készül a magyar női válogatott Albánia ellen

Sorsdöntő mérkőzés vár a magyar női labdarúgó válogatottra kedden. A B-divízió utolsó csoportmeccsén hazai pályán Albánia ellen lép pályára nemzeti csapatunk, amely egy esetleges győzelem esetén bebiztosíthatná második helyét a csoportban, ezzel pedig rájátszásban vehetne részt az A-divízióba való feljutásért.


Ahogy a tabella is mutatja jelenleg „csak” a bennmaradást jelentő 3. helyen áll Margret Kratz együttese. Ez részben annak is köszönhető, hogy az odavágón nem sikerült győzni Albániában. Ez a 2 pont természetesen most jól jönne, de ezen már nem lehet változtatni. Az utolsó találkozóra maradt tehát a döntés, amire viszont magyar szempontból kedvezőek az előjelek. A VB-résztevő Írország ellen tisztes helytállást tanúsított a magyar válogatott, amely játék az albánok ellen jó eséllyel egy győzelemre is elég lehet. A továbbjutáshoz azonban még szükség van arra is, hogy Írország válogatottja legyőzze az északíreket, ami azért szintén esélyesnek tűnik. Korántsem lesz egyszerű dolga tehát a válogatottnak, és nem csak rajtunk múlik a továbbjutás sorsa, azonban ha minden a papírforma szerint alakul, Magyarország végez a csoport második helyén.


Kép: mlsz.hu


Női Nemzetek Ligája

2023.12.05. (kedd), 19:00, Új Hidegkuti-stadion

Magyarország – Albánia


Csapatkapitányunk, az Olaszországban légióskodó Csiszár Henrietta szavai a mérkőzés előtt: A második hely megszerzését tűztük ki célként, ehhez elengedhetetlen a győzelem az albánok ellen, és a csoport másik mérkőzésének is számunkra kedvezően kell alakulnia. Természetesen csak a saját mérkőzésünkkel, a saját játékunkkal foglalkozunk, és mindent megteszünk a három pont megszerzéséért. Jó hír, hogy a keretből mindenki egészséges, így a legerősebb összeállításban állhatunk fel kedden, de nagy szükség lesz a szurkolók támogatására is, remélem, a hideg idő ellenére minél többen kilátogatnak a Hidegkuti-stadionba.mlsz.hu

Kedden tehát nagy téttel bíró mérkőzés következik a magyar női válogatott számára, amelynek minden esélye megvan rá, hogy feljusson az A-divízióba, a női futball elitjébe. Aki teheti az mindenféleképpen látogasson ki a mérkőzésre, hiszen hatalmas szükség lesz a buzdításra kedden este is. Azok akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak ott lenni a találkozón az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, de érdekli őket az összecsapás, azok 19 órától az M4sport képernyőin követhetik az eseményeket.