Csányi Sándor: ,,Minimális célként azt kell kitűzni, hogy továbbjussunk az EB-csoportból”

A mai este folyamán kisorsolták a 2024-es nyári labdarúgó Európa-Bajnokság csoportbeosztásait. A magyar labdarúgó válogatott az A-csoportba került, ahol majd Németország, Skócia és Svájc lesznek az ellenfelek.

fotó: http://uefa.com

A sorsolást követően nem sokkal Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és az UEFA alelnöke értékelte a sorsolást.

fotó: http://m4sport.hu

„Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, nem kényszerültünk pótselejtezőre. A sorsolás olyan volt, mint minden sorsolás: lehetett volna jobb is és rosszabb is, bízom benne, hogy a szakemberek a szövetségi kapitány vezetésével meg fogják tudni oldani, hogy továbbjussunk a csoportból.”

A 70 éves sportvezető elmondta, hogy igen is tartanak a magyaroktól Európában.

„Az egyik nagy válogatott szövetségi kapitánya mondta nekem: abba a helyzetbe kerültünk, hogy jobban kell félni tőlünk, mint amennyire nekünk kell tartani az ellenfelektől, nyilvánvalóan az elmúlt időszak meglepetéseire utalt ezzel. Remélem, ez a pozitív sorozat folytatódik majd ezen a tornán is. A válogattunk kiváló alapokra van helyezve.”

Csányi Sándor zárásként csak annyit közölt, hogy a magyar válogatottnak a minimális cél a továbbjutás lehet Németországban.

„A selejtezők előtt és az alatt azt mondtam, hogy a kijutás már alapkövetelmény volt a számunkra. Most úgy érzem, hogy minimális célként azt kell kitűzni, hogy továbbjussunk a csoportból, és aztán meglátjuk a továbbiakat.”

fotó: http://portfolio.hu

A magyar labdarúgó válogatott majd Svájc ellen kezdi el az Európa-Bajnokságot Köln városában 2024. június 15-én.