Csoportutolsóként zárta az EB-elitkört a magyar U17-es válogatott – Észak-Írország – Magyarország 3-1 (0-1)

Kedden játszotta utolsó mérkőzését az angliai U17-es EB-elitkörben a magyar válogatott. Jeremiás Gergő tanítványai két mérkőzés után nulla ponttal vágtak neki az Észak-Írország elleni tétnélküli mérkőzésnek, akikkel szemben szerettük volna megszerezni legalább a csoport 3. helyét, becsületből.

fotó: MLSZ

A találkozót jobban kezdték a mieink, és Mondovics Kevin góljával a 23. percben megszereztük a vezetést. Fordulást követően az 50. minutumban Cole Brannigan tudott egyenlíteni. Az utolsó negyedórát jobban bírta Észak-Írország válogatottja, és előbb Ryan Corrigan, majd a félidőben beálló Braiden Graham is eredményes volt, kialakítva ezzel a 3–1-es végeredményt, így a magyar U17-es válogatott nulla ponttal a negyedik helyen zárta a minitornát.

A csoport rangadóját az első helyért Anglia és Franciaország fiataljai játszották, amelyet végül a gallok nyertek meg 2-1-re.


U17-es Eb-selejtező, elitkör, 3. forduló

Észak-Írország – Magyarország 3-1 (0-1)

Egyesült Királyság, Burton, St. George’s Park

Észak-Írország: Grainger – Watson, Haughey, Leacock, Orr – Hawthorne (Simpson, 72.), Burnside (Doherty, 86.), Savage, Stitt (Brannigan, a szünetben) – Kelly (Graham, a szünetben), O’Neill (Corrigan, 66.)

Szövetségi edző: Andy Waterworth

Magyarország: Kocsis – Csorba D., Szekár, Vitályos – Lakatos (Pál, 57.), Somogyi, Décsy (Egri, 69.), Bolgár (Kugyela, 80.) – Barkóczi (Madarász, 69.), Kovács (Szép, 57.), Mondovics​


Szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Gólszerzők: Brannigan (50. perc), Corrigan (78. perc), Graham (84. perc), illetve Mondovics (23. perc)


A csoportot a tavalyi EB-ezüstérmes Franciország nyerte 9 ponttal, Anglia 6 ponttal a második helyen zárt, Észak-Írország 3 ponttal, míg Magyarország pont nélkül fejezte be a viadalt. A franciák mellett vélhetően az angolok is ott lesznek majd a nyári ciprusi Európa-Bajnokságon.

fotó: MLSZ