Koszovót is legyőzte a magyar válogatott – Magyarország – Koszovó 2-0 (0-0)

Történelmi mérkőzést rendeztek kedd este a Puskás Arénában, hiszen a magyar labdarúgó válogatott ellenfele Koszovó volt. Érdekesség, hogy a balkáni ország labdarúgó válogatottja a 2008-as függetlensége óta nem találkozott a magyar A-válogatottal, sem tétmérkőzésen, sem pedig barátságos mérkőzés keretein belül. A hangulat ezúttal is fantasztikusnak ígérkezett, hiszen teltház volt a Puskás Arénában.

fotó: MTI

I. félidő

Az első percekben rendre a koszovóiak kapuja előtt tartózkodott nemzeti csapatunk, de nem sikerült feltörni a masszívan és stabilan védekező ellenfél védelmét, akik magas letámadással próbálták meggátolni akcióink kibontakozását.

A 12. percben az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott, Zhegrova 16 méteres löketénél Lang Ádámnak kellett óriásit mentenie. A visszajátszásokon jól látható volt, ha nem ér bele a labdába a magyar válogatott védő, akkor az befért volna a jobb felső sarokba. Nem sokkal később Rashica 11 méteres lövését tolta szögletre Dibusz Dénes, de a koszovói támadó lesen tartózkodott.

A 25. percben megint csak a koszovói válogatott veszélyeztetett, ekkor egy szép passzolgatás után Muriqi lőtt laposan kapura kb 10-11 méterről, de szerencsére nem talált kaput.

Végül egyik csapatnak sem sikerült eltalálnia a kaput az első félidőben, viszont a legszebb jelenetsor Szoboszlai Dominik nevéhez fűzödött, aki a 40. percben szépen cselezett ki három embert a saját térfelén. 0-0-ás állással vonultak pihenőre a csapatok.

fotó: MTI

II. félidő

Marco Rossi hármat is cserélt a második félidő előtt, beállt Schäfer András, Kleinheisler László és Varga Barnabás is, így ezzel más lett a magyar csapat játéka. Az 50. percben kishíján gólt szereztünk az első kaput eltaláló lövésünkből, Kleinheisler készítette le a labdát Bolla Bendegúznak, aki 17 méterről tüzelt, és vélhetően befért volna a léc alá, ha nincs Muric kapus bravúrja.

Erre rövidesen érkezett a koszovói válasz is, Rrudhani bal oldali beadása Langon változtatott irányt, amely a jobb alsó felé tartott, de végül Dibusz magához ragadta a játékszert.

A 58. percben sikerült vezetést szereznie a magyar válogatottnak: Bolla labdaszerzés után Schäfer gurított vissza jobbról, amelyre Szoboszlai Dominik érkezett, aki 12 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a koszovói válogatott csapatkapitányán, Amir Rrahmanin irányt változtatott. A 23 éves középpályásnak ez volt a 12. gólja a válogatottban. 1-0

fotó: ORIGO

Négy perccel később megduplázhattunk volna az előnyünket, egy remek gurigázás után Nagy Zsolt lőhetett kapura 18 méterről, de nagyon fölé ment a kísérlete. Nem sokkal ezután megint csak a bal oldali szárnyvédő próbálkozhatott, ezúttal Varga Barnabás trükkös passzát követően, de bravúrral védte a becsúszós lövést Muric, ám les miatt a koszovóiak jöhettek.

A 76. percben Szoboszlai próbálta meglepni egy 19 méteres emeléssel a koszovói kapust, de az résen volt és elcsípte a labdát.

10 perccel később lezárta a mérkőzést a magyar csapat: egy remek labdakihozatalt követően Lang és Nego kényszerítőzött a jobb oldalon, majd mikor mindenki azt hitte, hogy a védő lőni fog, akkor ő kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nagy Zsoltot, aki 5-6 méterről visszalőtte a rövid alsóba a labdát. A 30 éves játékosnak ez volt a 3. gólja a nemzeti csapatban. 2-0

fotó: Sportal

A végén még Mocsi Attila személyében újoncot avattunk, valamint Szoboszlainak volt egy szabadrúgása, ami fölé ment, de ezután már nem történt semmi. A magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Koszovót, ezzel Marco Rossi legénysége 14 mérkőzésesre nyújtotta a veretlenségi szériáját.


Nemzetközi barátságos mérkőzés

Magyarország – Koszovó 2-0 (0-0)

Budapest, Puskás Aréna, 60 ezer néző

Vezette: Hategan (román)

Magyarország: Dibusz − Lang, Dárdai M., Szalai A. − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) − Gazdag (Kleinheisler, a szünetben) Szoboszlai − Ádám M. (Varga Barnabás, a szünetben) 

Szövetségi kapitány: Marco Rossi


Koszovó: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.)

Szövetségi kapitány: Franco Foda


Gólszerzők: Szoboszlai (58. perc), Nagy Zs. (86. perc)

fotó: MTI


A magyar válogatott játékosai most visszatérnek klubjaikhoz, hiszen még ott is van dolguk bőven a nyári Európa-Bajnokságig. A keret tagjai legközelebb május végén, június elején találkoznak egymással, ráadásul június elején Írország és Izrael ellen még két barátságos mérkőzést játszik Marco Rossi legénysége.