Szalai Attila: ,,Szeretném segíteni a Freiburgot a teljesítményemmel”

Vasárnap délelőtt jelentette be hivatalos oldalán a német élvonalbeli SC Freiburg együttese, hogy a szezon végéig kölcsönvették a TSG Hoffenheim magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát, aki a kevés játéklehetőség miatt döntött a váltás mellett. Sallai Roland személyében válogatott csapattársa is lesz, így a beilleszkedéssel vélhetően nem lesz gondja a játékosnak.

fotó: SC Freiburg

A 192 cm magas, 26 éves magyar védő a nyáron igazolt Németországba, méghozzá a török Fenerbahce csapatától 12,3 millió euró ellenében, de csak 5 tétmérkőzésen kapott lehetőséget új csapatában.

A Freiburgnak kapóra jött Szalai helyzete, hiszen a csapat komoly gondokkal küzd a védelemben. Attila posztján jelenleg három sérültje is van a Bundesligában 7. helyén álló csapatnak, így jelenleg csak Matthias Ginter és Manuel Gulde van bevethető állapotban a magyar védő mellett.

Érdekesség az átigazolással kapcsolatban, hogy mindez a Freiburg – Hoffenheim német bajnoki után történt, amelyet 3-2-re a hazaiak nyertek Sallai Roland remeklésének is köszönhetően, míg Szalai ezúttal sem kapott lehetőséget.

fotó: Getty Images

Az SC Freiburg sportigazgatója, Klemens Hartenbach pozitívan értékelte a transzfert.

,,Nagyon jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetünkre. Attila nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és azonnal a segítségünkre lehet. Robusztusságával és szereléseivel fontos szerepet vállalhat bármelyik védelemben. Nagyon várjuk már az együtt töltött időt, és mindannyian keményen dolgozunk a céljaink eléréséért. Bizarr helyzet volt. Amikor Attila az irodánkban aláírta a szerződést, még a Hoffenheim melegítőjében volt, majd öt perccel később már Freiburg-szerelésben jelent meg a hivatalos fotózáskor és videófelvételkor. Szeretném megköszönni a Hoffenheim csapatának, hogy ehhez a forgatókönyvhöz hozzájárultak.

fotó: SC Freiburg

Ezután következett Szalai Attila, aki nagy tervekkel érkezett új csapatához.

,,Örülök, hogy itt lehetek, a stadion kiváló, az atmoszféra tényleg csodálatos, örömmel tölt el, hogy hamarosan pályára léphetek. Kicsit hasonló a nevünk Rolival, de az enyémet „Sz”-ként ejtik, mint Szalai, az övét pedig „S”-ként, mint Sallai. Gyakran beszéltünk a Freiburgról korábban, de most természetesen sokkal többet fogunk. Nagyon sok pozitívumot mesélt a klubról, és úgy gondolom, hogy közösen sikeresek lehetünk a klubbal a jövőben. Relatív gyorsan zajlott az átigazolás, nagyon örültem, hogy megkeresett a Freiburg, szeretném segíteni őket a teljesítményemmel. Hétfőn lesz az első edzés, bemutatkozok a társaknak, bár néhányukat már ismerem. Izgatottan várom a folytatást. Nagy terveim vannak az idei évre a közelgő németországi Európa-Bajnokság miatt, mindent beleadok majd. Nagyon várom már az új csapattársaimat és a kihívásokat a Freiburggal.”

A képhez tartozó alt jellemző üres; image-384.png a fájlnév

fotó: SC Freiburg

Szalai szombaton Freiburgban is maradt a mérkőzést követően, de még nem vett részt a Freiburg aznapi csapatrendezvényén. A mérkőzést követően Hartenbach a még a Hoffenheim csapatbuszával érkező védőt eddigi otthonába, Kraichgauba fuvarozta, ahol összepakolhat, mielőtt a hétfői szabadnap után kedden megkezdi a munkát új klubjánál.

A Hoffenheimnél eddig csalódásként élik meg Attila szereplését, de egyelőre nem mondtak le a 26 éves magyar válogatott védőről, és az új szezon kezdetén visszavárják, hogy tiszta lappal induljon neki majd az új kihívásoknak.

,,Mindannyiunknak őszintének kell lennünk, és azt kell mondanunk, hogy a váltás egyelőre nem vált be sem neki, sem a Hoffenheimnek. Azért is döntöttünk a freiburgi kölcsönadás mellett, hogy a nyáron, egy számára remélhetőleg személyesen sikeres Európa-Bajnokság után újrakezdhessen mindent. Attilában rengeteg kvalitás van ahhoz, hogy a Bundesligában is jó középső védő legyen. Emellett kiemelkedő karakterrel rendelkezik, és olyan srác, aki mindig mindent beleadott magáért és a csapattársaiért, még ebben, a számára rendkívül bonyolult helyzetben is.mondta a Szalai Attiláról Alexander Rosen, a TSG Hoffenheim ügyvezetője.

fotó: AFP

A 26 éves védő vélhetően ott lesz a Freiburg keretében a következő, Werder Bremen elleni bajnokin.