Horvát játékos már biztosan, de akár magyar és észt légiós is érkezhet a DAC-hoz

A felvidék legnagyobb, legnépszerűbb magyar csapata a DAC. Az eddigi szezonokhoz, de főleg az elvárásokhoz képest maga alatt teljesítő csapat nem csoda, hogy erősíteni szeretné keretét, hiszen a kiábrándító, éppenhogy felsőházat érő hatodik helyen telel a csapat, pontazonosságban a már alsóházba tartozó Bystricával.

Ma kora este bejelentették első téli szerzeményüket

A klubhoz érkezett a horvát csatár, Ivan Dolcek. A transfermarkt, futballpiacon mérvadó adatokkal rendelkező oldal 500 ezer eurora becsüli a 24 éves balszélső értékét, ámde újdonsült klubja 325 ezer eurot fizetett érte a Hajduk Splitnek.

A friss igazolás még régi csapata mezében / kép: hajduk.hr

A játékos megfordult a Dinamo Zagrebben, magától értetődően a Hajduk Splitben, a Slaven Belupoban és még Portugáliában a Famalicaoban is a teljesség igénye nélkül, mielőtt a DAC-ba igazolt.

Ivan Dolcek érkezéséről szóló cikket erre a mondatra kattintva olvashatják az fcdac.sk oldalon

Azonnali pótlás

Míg a görög bekktől, Spyros Risvanistól elbúcsúztak, egy fiatal magyarral, a ETO FC Győr -elképzelhető, hogy csak volt- csapatkapitányával, Keresztes Krisztiánnal pótolhatják. Keresztest korábban az ETO bajnoki riválisával, a Vasassal is összeboronálták, ámde úgy tűnik a kegyvesztett védő a zöld-fehérek partnerklubjában folytatja.

Ő jelentheti a pótlást a felvidékiek védelmében / kép: sportal.blikk.hu

Nem lenne az első eset, hogy védőt hoznak Győrből. Korábban Urblík Norbert és Csinger Márk is a magyar másodosztály egyik legjobbjától került a felvidékre, igaz, utóbbi csak kölcsönben volt a folyók városában.

Csatárra csatárt

Az Újpestnél kikerült a keretből a két észt válogatott játékos, a védő Marten Kuusk Lengyelországba, míg Oliver Jürgens, fiatal és tehetséges középcsatár elképzelhető, hogy a Csallóközbe szerződik.

A szombaton rendezett osztrák Hartberg ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen nem csak szerepet kapott, mint próbajátékos, hanem a találkozót eldöntő gólt is ő szerezte.

A támadóban több potenciál van, mint amit Újpesten kihoztak belőle / kép: ujpestfc.hu

Könnyen elképzelhető, hogy Jürgens mégsem a sárga-kékeknél fog játszani, hanem valamelyik partnerklubban kaphat szerepet, hiszen posztján szerepel Bartol Barisic, az alapember, jelenleg sérült Fernand Gouré, a szintén jelenleg nem bevethető fiatal magyar center Redzic Damir, a 18 éves Zoran Zahradnik, játékra kész a friss szerzemény Dolcek, az alapember Matej Trusa és a szintén lábadozó Zeljko Gavric is posztriválisa lehet abban az esetben, ha leigazolják, és nem adják egyből tovább vagy a Samorinhoz, vagy Győrbe.

Győrbe került télen a 24 éves győri nevelés Gyurákovics Erik, és a szintén ETO által kinevelt Urblík Norbert is.

Visszatért Győrbe a hálóőr / kép: sportky.zoznam.sk

Hasonló esetre volt példa, hisz Győrben játszott próbajátékon a szlovák Stanislav Olejnik, betalált, majd a szintén partnerklub Samorinhoz került, így persze más felállásban, de nem példátlan forgatókönyv lenne a telítettség miatti kölcsönadás egy sikeres próbajátékot követően.

indexkép: fcdac.sk