Lőw Zsolt is jelölt az SC Freiburg kispadjára – sajtóhír

A német Bundesligában szereplő SC Freiburg jelenlegi vezetőedzője, Christian Streich hivatalosan is bejelentette, hogy több mint 12 év után távozik az együttestől. A freiburgi klub hétfőn hozta nyilvánosságra az 58 éves szakember döntését, hozzátéve, hogy „a megfelelő időben” megnevezi majd az új szakvezetőt.

fotó: SC Freiburg

Christian Streich Freiburgban nőtt fel és játékos-pályafutása nagy részét is ebben az egyesületben töltötte, majd edzette az U19-es gárdát, azután pedig másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott el az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, ahol jelenleg kilencedik a gárdával.

Ezek után megindult a találgatás a német sajtóban, hogy ki lehet majd az 58 éves szakember utódja a Freiburgnál. A Bild nem olyan régen arról számolt be, hogy a klub vélhetően házon belül próbálja meg pótolni őt, és a német lap szerint jelen állás szerint Julian Schuster a legesélyesebb a posztra. A 38 éves korábbi középpályás közel 250 meccset játszott le a Freiburgnál, onnan is vonult vissza és azóta is a klub alkalmazásában áll, mint  tehetséggondozó koordinátor. A korábbi kiváló futballista néhány héttel ezelőtt megszerezte a pro licenszet is, amely a legmagasabb edzői végzettségnek számít, tehát papíron leülhetne a Freiburg kispadjára.

fotó: DPA

A portál megjegyzi továbbá, hogy mivel Schusternek még nincs edzői tapasztalata sem az utánpótlásban, sem pedig a felnőttek között, így természetesen még nem vehető készpénznek a kinevezése, így több jelölt is van a Freiburgnál. A Bild megnevezett néhány szakembert is, akik jelöltek lehetnek a kispadra: Lőw Zsolt (Bayern München), Fabian Hürzeler (St. Pauli), Lukas Kwasniok (Paderborn), Urs Fischer (korábban Union Berlin) és Thomas Stamm (Freiburg U23).

A nevek között tehát ott van a Bayern Münchent irányító Thomas Tuchel mellett másodedzőként dolgozó Lőw Zsolt is, aki a német szakemberrel együtt dolgozott már a francia Paris Saint-Germainnél, valamint az angol Chelseanél is, akikkel 2021-ben Bajnokok-Ligáját nyert. A 44 éves szakember korábban elmondta, hogy egyszer szeretne majd vezetőedzőként dolgozni, de egyelőre jól érzi magát másodedzőként is.

fotó: Bayern München

Azt egyelőre tehát továbbra sem lehet tudni, hogy ki irányítja majd a következő idényben a Sallai Rolandot és Szalai Attilát is foglalkoztató csapatot.