Gazdag Dániel marad a tengerentúlon

A magyar válogatott és az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union 27 éves középpályása, Gazdag Dániel az M1 megkeresésére elárulta, hogy 99%-os eséllyel marad az Amerikai Egyesült Államokban.

fotó: Imago

A játékos menedzsere, Dusan Vasiljevic még január végén elárulta, hogy négy angol, köztük egy Premier Leagueben szereplő együttes érdeklődik Gazdag Dániel iránt, valamint lehetett hallani olyan sajtóhíreket, miszerint a török Trabzonspor és a Besiktas is szeretné a soraiban tudni a magyar középpályást.

,,Lassan 28 éves koromra megtanultam, ha folyamatosan az átigazolásokkal foglalkozom, akkor nem tudok a játékra koncentrálni. A családommal együtt jól érezzük magunkat Philadelphiában, soha nem mond, hogy soha, de 99%, hogy itt leszek idén is és ezzel teljesen boldogok vagyunk.”nyilatkozta Gazdag Dániel.

fotó: MTI

Gazdag még 2021 májusában igazolt az MLS-be a Budapest Honvéd csapatától, azóta 114 mérkőzésen 51 gólt szerzett az Union színeiben, míg szerződése még 2025 végéig érvényes.

A Nemzetek Ligája sorsolással kapcsolatban elmondta, hogy nehéz csoportba kerültünk, de szerinte a magyar válogatott akár harcba szállhat majd a csoportelsőségért, viszont leszögezte, hogy a legfontosabb cél a bennmaradás.

,,A németekkel mondhatni már megszokottan egy csoportba kerültünk, a hollandoknak kifejezetten örülök, régen játszott ellenük a válogatott, és a bosnyákokat sem szabad lebecsülnünk, de ellenük azért hozni kell a pontokat. Jó lenne a hollandok ellen most egy kicsit jóvá tenni.” utalt Gazdag Dániel a Hollandia ellen elszenvedett 8-1-es vereségre, amely a magyar válogatott történelmének legsúlyosabb veresége volt még 2013. október 11-én.

fotó: MTI