HIVATALOS: George Dobson a Fehérvár FC játékosa lesz július 1-től

Az NB1-ben szereplő Fehérvár FC hivatalos felületein tudatta, hogy a csapatuknál fogja folytatni pályafutását az angol harmadosztályban szereplő Charlton 26 éves angol középpályása, George Dobson. A játékos csak 2024. július 1-től csatlakozik Bartosz Grzelak keretéhez, mivel jelenlegi klubja az utolsó pillanatban meggondolta magát, és nem engedte el pénzért a középpályást. Ez eléggé nagy hiba volt most az angoloktól, hiszen így a nyáron átigazolási díj nélkül távozik Dobson, mivel a szerződése lejár.

fotó: Fehérvár FC

,,Ezúttal pontos értesülései voltak az újságíró kollégáknak ezzel az átigazolással kapcsolatban, egészen vasárnapig úgy tűnt, hogy George Dobson csatlakozni tud hozzánk a február 14-i határidő előtt. Jelenlegi klubja az utolsó utáni pillanatban azonban visszalépett az átigazolástól, annak ellenére, hogy a felek írásban leegyeztetettek minden feltételt, a fiatal középpályás családjával már a költözést, klubunk pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat és papírmunkákat szervezte. Sajnáljuk, hogy így alakult, George-ot várjuk a nyári felkészülés során, csapatunk középpályáját pedig Sigér Dáviddal véleményünk szerint így is sikerült olyan módon megerősítenünk, hogy bizakodóan tekintsünk a szezon hátralévő része elé.” mondta a helyzettel kapcsolatban a fehérváriak ügyvezetője, Balogh Attila. 

Az angol középpályás 1997. november 15-én született, fiatal játékosként az Arsenalban és a West Ham Unitednél tanulta ki a labdarúgás alapjait, majd Walsall, a Wimbledon, a holland élvonalban szereplő Sparta Rotterdam és a Sunderland játékosa volt, mielőtt a szintén nagy múltú londoni Charlton Athletic együtteséhez igazolt.

fotó: Getty Images

A Charltonnál igazi közönségkedvenc és csapatkapitány lett szenvedélyes és hasznos játéka miatt George Dobson, aki az elmúlt két és fél szezonban 130 meccset játszott, ezeken 5 gólt szerzett és 7 gólpasszt is kiosztott. A 2021/2022-es szezon után az év játékosa lett a klubnál, a 2022/2023-as idényt követően a második helyen végzett a szavazáson.