Dénes Adrián távozhat a Fiorentinából – lengyel és magyar kérői is vannak

A lengyel meczyki.pl a napokban arról számolt be, hogy az olasz Fiorentina Primavera-csapatában futballozó Dénes Adriánt szemelte ki magának a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw együttese. Érdekesség a játékossal kapcsolatban, hogy nem számítana légiósnak az Ekstraklasában, hiszen az édesanyja lengyel.

fotó: ACF Fiorentina

A lengyel lap úgy tudja, hogy Dénes Adrián hamarosan távozhat a Fiorentina csapatából, de a jövőjéről még nem született végleges döntés, így akár maradhat a violáknak becézett olasz klubnál. Ha mégis a váltás mellett dönt, akkor sem biztos, hogy Lengyelországba igazol, hiszen állítólag az NB1-ből is érdeklődnek iránta, de a lap nem említett meg konkrétan egy magyar élvonalbeli csapatot sem.

fotó: ACF Fiorentina

A 19 éves jobbszélsőként, csatárként és támadó középpályásként is bevethető magyar utánpótlás-válogatott játékos a jelenlegi szezonban nyolc tétmérkőzésen lépett pályára a firenzeiek U19-es csapatában és egy gólt szerzett. Tavaly nyáron volt lehetősége bizonyítani Vincenzo Italianonak a felnőtt csapatnál is, az OFI Kréta elleni felkészülési mérkőzésen, ahol nem játszott rosszul, sőt, kis híján gólt szerzett a találkozó végén.

fotó: ACF Fiorentina

A lengyel élvonalban első helyen álló Slask Wroclaw aktívan keresi a téli erősítéseket, többek között Olaszországban, mivel szeretné megtartani jelenlegi vezető helyét a táblázaton, és a szezon végén bajnoki címet ünnepelne.