A kezdőbe követelik Gulácsi Pétert Németországban

A német Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatánál hetek óta probléma van Janis Blaswich kapus teljesítményével, így sokan Gulácsi Pétert szeretnék a lipcseiek kapujában látni, és állítólag a hétvégi, Union Berlin elleni bajnoki mérkőzés fordulatot hozhat a magyar kapus számára.

fotó: EPA

,,Miért kell MOST kapust váltania Rosénak?”ezzel a címmel közölt cikket néhány nappal ezelőtt Németország egyik legnagyobb lapja, a Bild, amely szerint egyértelmű, hogy a gödörben lévő RB Leipzignek változásra van szüksége, és ismét Gulácsi Péterrel kell kezdődjön a csapat összeállítása. A német lap összeszedett néhány indokot, hogy miért a magyar kapusnak kell védeni.

  • A csapat gyenge szereplése

Az RB Leipzig 2024-ben még nem nyert tétmérkőzést, mivel a Frankfurttól 1-0-ra, a Leverkusentől 3-2-re, míg legutóbb, a Stuttgarttól 5-2-re kapott ki Marco Rose legénysége. A legutóbbi három meccsen ráadásul kilencszer is bevették a lipcseiek kapuját, amiből két gólt Janis Blaswich számlájára ír a német lap, aki az idei szezonban eléggé bizonytalan.

fotó: 24 Bilder

  • Marco Rose év eleji kijelentése

Az RB Leipzig 47 éves vezetőedzője az év elején egy interjúban kijelentette, hogy számol Gulácsi Péterrel, és a tavaszi szezon folyamán rotálni fog a kapus poszton. Ebből egyelőre semmi nem valósult meg, hiszen eddig minden alkalommal Janis Blaswich nevével kezdődött a lipcseiek névsora, míg a magyar kapus folyamatosan a kispadon ült. ,,Mikor bízik majd Rose Gulácsiban, ha nem most?” – tette fel a kérdést a Bild.

fotó: EPA

  • Gulácsi Péter nem eladó!

Az elmúlt napokban lehetett hallani a Premier Leagueben szereplő Nottingham Forest érdeklődéséről, akik állítólag 2 éves szerződést ajánlottak Gulácsi Péternek, erről az olasz transzferguru, Fabrizio Romano is írt a Twitteren. Nem sokkal később Florian Plettengberg mindezt cáfolta, mivel Marco Rose vezetőedző mellett a Leipzig vezetőinek is terve van a 33 éves magyar hálóőrrel. A Bild azt írja, hogy már csak emiatt is lehetőséget kell biztosítani Gulácsi Péternek.

fotó: Getty Images

A cikk azzal zárult, hogy a magyar kapusnak szüksége van a játékpercekre a nyári Európa-Bajnokság előtt, mivel egy korábbi interjújában kijelentette, hogy szeretne újra a magyar válogatott elsőszámú kapusa lenni.