Dárdai Pál távozhat a Hertha BSC-től – sajtóhír

Csütörtökön a honlapunk is beszámolt arról, hogy a német másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál otthagyta a berlini együttes szerdai sajtótájékoztatóját egy német újságíró miatt. A 48 éves szakember ezen húzása vélhetően nem tetszett a német fővárosi együttes vezetőségének, így nem kizárt, hogy a nyáron távozhat a klubtól.

fotó: Hertha BSC

A sajtótájékoztató után a sport.de nevű portál arról írt, hogy Dárdai Pál viselkedése miatt elkezdődtek a találgatások Németországban, hogy a következő szezontól ki irányítja majd a berlini csapatot. A szakember szerződése a szezon végéig érvényes, és a vezetőség nem biztos abban, hogy meghosszabbítja azt.

Állítólag a vezetőség a csapat idei gyengébb szereplését Dárdai Pál számlájára írja, valamint a magyar edző ezen viselkedésével tovább szította a tüzet, így már gőzerővel keresik az utódot.

fotó: AFP

Németországi sajtóhírek szerint a Bundesligában szereplő SC Freiburg jelenlegi másodedzője, Thomas Stamm az egyik lehetséges jelölt. A 41 éves szakember gyakorlatilag még ismeretlennek számít a profi labdarúgás világában, jelenleg is a freiburgiak második számú csapatát irányítja, amellyel jelenleg az utolsó helyen állnak a német harmadosztályban.

fotó: Getty Images

Thomas Stamm mellett még további jelöltjei is lehetnek a Hertha BSC sportigazgatójának, ráadásul a lehetséges új edzőnek rendelkeznie kell egyes tulajdonságokkal is. Fiatal trénerként friss és világos játékkoncepciója kell hogy legyen, valamint képesnek kell lennie a tehetséges játékosok fejlesztésére is. A jó példa a Bundesliga 2-őt vezető St. Pauli együttese lehet, amely a 31 éves Fabian Hürzelerrel menetel jelenleg a másodosztályban.