A Fehérvár egy ötössel küldte az NB2 felé a Mezőkövesdet – Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (1-0)

Szombat délután egy Fehárvár – Mezőkövesd mérkőzéssel folytatódott az OTP Bank Liga NB1 27. fordulója. A fehérváriak a legutóbbi fordulóban döntetlent játszottak a Puskással, míg a Mezőkövesd egy sima háromgólos vereséget szenvedett a Fradi ellen.

fotó: Nemzeti Sport

Az első félidő első helyzete az 10. percben jött a hazaiaktól, egy rosszabb centerezést követően Christensen tette le a labdát Csongvai Áronnak, ám ő 25 méterről nagyon fölé lőtt. Kettő perccel később a kövesdiek is jelentkeztek egy helyzettel, Molnár Gábor bal oldali beadása megtalálta Drazic fejét, ám a szerb támadó nem sokkal mellé fejelt, Tóth Balázs nem tudott megmozdulni.

6 perccel később megint csak Drazic volt a főszereplő, ezúttal egy mélységből felívelt labdát tartott meg, majd Spandler szorításában kapura lőtt, ám a kiváló formában védő Tóth Balázs oldalra tolta labdát.

A 31. percben sikerült vezetést szereznie a Fehérvár FC-nek: Sigér Dávid ívelte a labdát a 16-oson belülre, amelyet Csongvai fejelt le Nicolás Stefanellinek, aki egy átvételt követően, fordulásból lőtt Kovácsik Ádám kapujába. A télen igazolt argentín támadónak ez volt a 3. gólja Vidi mezben. (1-0)

A félidő végén még Schön Szabolcsnak volt egy kissé veszélyes lehetősége, ám kísérlete elkerülte a bal felsőt, így 1-0-ás fehérvári vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidő első 15 percében nem láthattunk komolyabb lehetőséget egyik kapunál sem, inkább a mezőnyben folyt a játék.

A 61. percben érkezett a második fehérvári gól: a norvég Tobias Christensen kapta meg Bese felpasszát, majd egy kis szerencsével a kapu felé tudott fordulni, és kb. 20 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt. (2-0)

5 perccel később tovább nőhetett volna Bartosz Grzelak legénységének az előnye, ám Schön 25 méteres ballábas lövésébe beleért Kovácsik Ádám, amely így a bal kapufán csattant.

Így sem kellett túl sok idő az újabb fehérvári gólhoz: Christensen szöglete után a labda Andrej Lukic kezére pattant, amiért Antal Péter játékvezető 11-est ítélt. A labda mögé Tobias Christensen állt oda, aki nagyon magabiztosan a bal alsóba lőtt. A 23 éves norvég középpályásnak már ez volt az 5. gólja a bajnokságban. (3-0)

fotó: Fehérvár FC

A 76. percben Fiola Attila szépen passzolt Katona Mátyásnak, aki vélhetően centerezni szeretett volna, ám abba beleütött Kovácsik Ádám, viszont a labda pont középen helyezkedő Karomoko elé került, aki estében a hálóba lőtt. (4-0)

fotó: Nemzeti Sport

Itt még nem volt vége a fehérvári fiesztának: a 83. percben megint csak Katona volt az előkészítő, és a 19 éves Berki Marcell 16-17 méterről kilőtte a hosszú alsót. A támadónak ez volt az első NB1-es gólja. (5-0)

A végén még Serafimov is gólt szerezhetett volna, ám a felsőléc megmentette a Mezőkövesdet a hatodik góltól. A Fehérvár FC így magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a matyóföldi együttessel szemben.


OTP Bank Liga NB1, 27. forduló

Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (1-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3233 néző

Vezette: Antal Péter (Kóbor Péter, Belicza Bence Péter)

Fehérvár: Tóth B. – Fiola, Serafimov, Spandler – Bese (Pető, 71.), Csongvai, Sigér, Schön (Berki, 77.) – Christensen (Kovács P., 77.), Stefanelli (Katona, 62.) – Gradisar (Karamoko, 62.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Kócs-Washburn, 84.), Pillár, Lukic, Szivacski – Brtan (Karnitskiy, 77.), Cseke (Szolgai, 59.), Szilágyi (Ugrai, 76.) – Molnár, Drazic (Szalai, 77.), Vajda

Vezetőedző: Milan Milanovic

Gólszerzők: Stefanelli (31. perc), Christensen (61. perc és 70. perc – a másodikat 11-esből), Karamoko (76. perc), Berki (84. perc)


A Fehérvár FC ezzel a sikerrel megerősítette a 3. helyét a tabellán, míg a Mezőkövesd együttese egyre közelebb került az NB2-höz, hiszen továbbra is az utolsó helyen állnak 20 ponttal.