Dárdai Pál egy újságíró miatt távozott csapata sajtótájékoztatójáról

Szerdán megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a német másodosztályban szereplő Hertha BSC együttese, amely pénteken a Paderborn elleni lép pályára a Bundesliga 2-ben. Az eseményen a berlini csapat magyar vezetőedzője, Dárdai Pál, valamint az együttes német balszélsője, Fabian Reese jelent meg.

fotó: EPA

A sajtótájékoztató már rögtön az első percben egy nem várt fordulatot vett. A német Kicker egyik újságírója, Steffen Rohr azt a kérdést tette fel a berlini csapat vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak, hogy milyen mérkőzést vár pénteken, illetve hogy látja az ellenfél játékát Florent Muslija távozása után. A kérdés feltételekor a 48 éves magyar szakember láthatóan feszültnek tűnt, majd komor arccal és határozottan válaszolt az újságírónak.

,,Szóval Steffen, azt írtad korábban, hogy a Hertha BSC-nek nincs koncepciója. Amíg te ezt így látod, addig nem fogunk egymással beszélgetni. Kérem a következő kérdést!”hangzott el Dárdai Pál válasza.

A 48 éves magyar szakember a St. Pauli ellen 2-0-ra elvesztett bajnoki utáni cikkre utalt, amely a Kickernél jelent meg. A cikk a „Tudod, mit kapsz Dárdai Páltól, és mit nem” mondattal kezdődött és részben a német fővárosi klub koncepciójáról szólt. A cikkben emellett a szezonban először az edző jövőjéről is találgatásokba bocsátkoztak.

Steffen Rohr kb. három perccel később Dárdai Pál bojkottja ellenére újra elkezdett beszélni, aki ismételten kérdezni szeretett volna.

„Szeretném a munkámat végezni, akkor megpróbálom újra.” – mondta a német újságíró, amelyre úgy reagált a szakember, hogy felállt az asztaltól, és láthatóan dühösen elsétált a sajtótájékoztatóról.

fotó: Hertha BSC

Természetesen folytatódnia kellett az eseménynek, így Fabian Reese egyedül válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Hertha BSC jelenleg a 9. helyen áll a német másodosztályban, és 7 fordulóval a vége előtt 8 pont a lemaradása a rájátszást érő 3. helytől, tehát valami csoda kellene Dárdai Páléktól, hogy jövőre újra a német Bundesligában láthassuk őket.