Dárdai Márton a Bundesligába igazolhat – sajtóhír

Nem olyan régén vált hivatalossá, hogy a következő szezontól a német első osztályban (Bundesliga) szereplő VfL Wolfsburgban folytatja a pályafutását a Hertha BSC ifjú irányítója, Dárdai Bence.

Most úgy néz ki, hogy újabb Dárdai távozhat a következő idény elején a német fővárosi együttestől. A német Bild információi szerint a Bundesligában szereplő Augsburg konkrét ajánlatot tett a Hertha BSC magyar válogatott védőjéért, Dárdai Mártonért. A német lap úgy tudja, hogy a piros-fehér klub 2 millió eurót ajánlott a játékosért, és már csak a Herthán múlik az, hogy elengedik-e.

fotó: Getty Images

A Bild továbbá megjegyzi azt is, hogy a mostani szezont követően Dárdai Márton berlini szerződése már csak egy évig érvényes, így még most kaphatnak érte jó pénzt, ráadásul a fővárosiak nem is állnak olyan jól anyagilag, hogy könnyedén visszautasítsanak egy ilyen ajánlatot. A transzfert segítheti Babacar Wane, aki korábban a Hertha, míg jelenleg az Ausburgnál foglalkozik az átigazolásokkal. A játékosért a tavalyi évben 2,5 milló eurót kínáltak, ám végül nem jött össze az üzlet.

A 22 éves védőként és középpályásként is bevethető Dárdai Márton karrieje egészét a Hertha Berlinben töltötte. A felnőtt csapatban 70 alkalommal lépett pályára, amelyeken 1 gólt szerzett, valamint kiosztott egy gólpasszt is.

fotó: Getty Images

Fiatalabb korábban a német utánpótlás-válogatottakban szerepelt, ám idén januárban úgy döntött, hogy a jövőben Magyarországot szeretné képviselni. Márciusban meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól, ahol a törökök elleni barátságos mérkőzésen már pályára léphetett, valamint Koszovó ellen végig a gyepen volt.

fotó: Nemzeti Sport