Interjú Halmai Ádámmal a Soroksár SC tehetséges fiataljával

Legutóbb Halmai Ádámmal beszélgetünk, aki a jelenleg 6. helyen álló Soroksár SC játékosa. A 21 éves labdarúgó nagyon tehetséges, és édesapja nyomdaiba lépve szeretne majd a válogatottban is bemutatkozni. (apja Halmai Gábor 57-szer ölthette magára a címeres mezt, és 4 alkalommal volt eredményes). Ádám jelenleg az NB2 góllövőlistájának elején van, 6 góllal a neve mellett. Halmai Ádámnak köszönjük szépen a válaszokat, és további szép sikereket kívánunk a futballpályákon!

Kép: Soroksár SC

Elég jól álltok a tabellán. Felülmúljátok a tavalyi teljesítményeteket?

Jelenleg a 6. pozíciót foglaljuk el a bajnokságban, tavaly ugyebár a 8. helyen végzett év végén a csapat 52 ponttal. Nem szeretek ennyire előre nézni, hosszú még a szezon, hiszen 21 mérkőzés van hátra, de úgy gondolom, hogy erős keretünk van és többre is képesek vagyunk, úgyhogy bizakodó vagyok.

Mi a célotok a szezonban? Van esély a feljutásra?

Nyáron a vezetőség, illetve a stáb a stabil középmezőny elfoglalását tűzte ki célul a szezon végére. Úgy gondolom, hogy az NB2-ben nagyon sűrű a mezőny, így nehéz megjósolni ki fog feljutni. Természetesen minden évben vannak favoritok, akiket a dobogóra várnak. Mi mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, próbáljuk megoldani minden héten az adott feladatot és megszerezni a 3 pontot. Az idény végén, hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk.

A góllövőlista elején vagy 6 lőtt góllal. Elégedett vagy a teljesítményeddel?

Ez egy komplex kérdés, hiszen a támadókat mindig a góljaik, gólpasszaik számáról szeretik megítélni. E tekintetben úgy érzem jó úton haladok, hiszen sikerült az elmúlt 9 fordulóban 6 gólt, illetve 1 gólpasszt is szereznem. Azonban maximalista emberként sosem tudom azt mondani, hogy elégedett lennék. Mindig próbálok törekedni a fejlődésre, hogy jobb legyek, mint mondjuk a fél évvel ezelőtti önmagam, vagy az 1 hónappal ezelőtti teljesítményem. Szóval a kérdésre a válaszom: részben igen!

A hatodik helyen álltok, érdekes, hullámzó teljesítménnyel. Volt, amikor a DVTK-t megvertétek, de pl. az előző fordulóban kikaptatok a Békéscsabától. Minek köszönhető ez a hullámzó teljesítmény?

Erre a kérdésre igazából mi is keressük a választ. Nem tudok mit mondani. Egy-két jobb mérkőzés után, amikor lenne esélyünk feljebb lépni, mindig becsúszik egy gyengébb teljesítmény. Kifogásokat nem szeretnék találni, hiszen mindegyik csapatnál vannak sérültek, voltak beteg játékosok, vagy éppen más okból kifolyólag hiányzók. Igyekszünk ezen javítani!

Pászka Lóránd nemrégen még a Soriban játszott, de most már a Fradiban van, játszott már az Európa-Ligában is. Mit gondolsz, lehetséges, hogy a közeljövőben adni fog még a Soroksár a Fradinak játékost?

Úgy gondolom, hogy a lehetőség mindenki számára adott, hiszen a Ferencváros úgymond “fiókcsapata” vagyunk. Az edzői stáb napi kapcsolatban van az ottani vezetőséggel, illetve a mérkőzéseinkre is gyakran kilátogatnak. Nyilván nem egyszerű a helyzet, egy nemzetközi szinten is helytálló csapatról beszélünk, szóval nagy a szintugrás, de Lóri esetéből is láthatjuk, hogy nem lehetetlen. Természetesen ezért edzéseken és mérkőzéseken is maximális koncentrációval, alázattal kell dolgozni!

Még nagyon fiatal vagy. Mi a célod a jövőben?

A közeljövőben szeretnék minél több játékpercet gyűjteni, minél többet pályán lenni és gólokat, gólpasszokat szerezni. Sajnos a tavalyi évem sérülések miatt nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem, úgyhogy most számomra ez a legfontosabb. Ha messzebbre kéne tekintenem, szeretném külföldön is kipróbálni magamat, illetve egyszer majd, Édesapukám után, a magyar címeres mezt viselni, de ez még odébb van, nagyon sokat kell dolgoznom ezért. Úgy gondolom, hogy bármi lehetséges, csak tenni kell érte, hinni kell benne és sosem szabad feladni!

Kép: Soroksár SC