Bogdán Ádám: ,,99% esély van arra, hogy visszavonulok”

Nagyon közel áll a visszavonuláshoz Bogdán Ádám, a magyar válogatott korábbi kapusa. A 36 éves hálóőr nyár óta szabadon igazolható, mivel lejárt a szerződése legutóbbi klubjában, a Ferencvárosban és ezt a klub vezetősége nem hosszabbította meg. Azóta éli a mindennapjait és még nem jelentette be hivatalosan, de elmondása szerint, hamarosan befejezi a profi labdarúgó pályafutását és a későbbiekben egy másik szerepkörben próbálná ki magát.

Bogdán Ádám: Úgy egészséges, hogy az válogatott, aki rászolgál

fotó: http://magyarnemzet.hu

„Érdekes a helyzet, nyitva hagytam az ajtót ahhoz, hogy még játsszak, de kinyitottam egy másikat is, hogy a következő fejezetet elkezdjem. Nyilván a futballban szeretnék valamilyen szerepet vállalni, de először tapasztalatokat kell gyűjtenem és képeznem magam, jelentkeztem is egy-két kurzusra. Azon kívül, hogy nem jelentettem még be, 99% esély van arra, hogy befejezem.” mondta a csapatot kereső 36 éves kapus.

Bogdán Ádám már elkezdte a kapusedzői képzést, illetve jelentkezett sportigazgatói képzésre is az angol játékosok szervezeténél, a PFA-nál (Professional Footballers Association). Jelenleg a holland AZ Alkmaar együttesének akadémiáján végzi el a kötelező külföldi projektmunkáját, ami a felvételijéhez is szükséges.

,,Elkezdtem a kapusedző B licenszes tanfolyamot Telkiben, nagyon komoly anyagot kaptunk. Jelenleg Szénási Béla segítségével az ifjúsági Bajnokok Ligája-győztes AZ Alkmaarnál végzem a kötelező külföldi projektmunkát. De érdekel a sportigazgatói vagy a technikai, klubigazgatói feladat is. Pont amiatt, amiről beszéltem: látom, érzem a futball ok-okozati összefüggéseit. Ezért felvételiztem a Professional Football Association képzésére, ami egyetemi diplomát ad. Az angol karrierem sokat segített abban, hogy ilyen magasan jegyzett kurzusra belépőt kapjak.

,,Először hadd tanuljak és ha biztos, megalapozott lesz a tudásom, akkor majd mesélek többet is.” – zárta szavait Bogdán Ádám.

Bogdán Ádám a Vasasnál nevelkedett és egy kis vecsési kitérő után innen került az angol Bolton U23-as csapatához, majd felnőttekhez. A kapus innen kölcsönbe egy időre a Crewe Alexandrához ment, majd hét év szolgálat után szerződése lejártával távozott Boltonból és ingyen igazolt a Liverpoolhoz, amely a Wigannek és a skót Hiberniannek is kölcsönadta, végül utóbbi 2019 novemberében végleg megszerezte, ám 2020 nyarán távozott a csapattól és a Ferencváros szerződtette.

Bogdán: „Óriási öröm megünnepelni a bajnokságot” « Üllői út 129.

fotó: http://ulloi129.hu

A Fradival 3x lett Magyar bajnok, 1x lett Magyar Kupa-győztes, ezen kívűl 2x szerepelt az Európa-Liga és 1x a Bajnokok-Ligája csoportkörében.

Bogdán Ádám a magyar válogatottban 21 mérkőzésen lépett pályára, míg az angol élvonalban 26 találkozón 51 gólt kapott és egy meccsen őrizte meg kapuját a góltól.

Bogdán Ádám elbúcsúzott Liverpooltól

fotó: http://origo.hu