„Az ETO az otthonom” interjú Priskin Tamással

Szerző: Trunkó Kristóf

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni Priskin Tamást, az ETO klasszisát, válogatottunk egykori hősét. Talán akkor lopta be magát a legjobban a szurkolók szívébe, amikor a 2016-os EB pótselejtezőjén, a norvégok elleni hazai mérkőzésen megszerezte a vezetést, egy gyönyörű találattal. Erre is utalt a vele készült rövid interjúban. Köszönjük szépen a válaszokat, és az ETO munkatársainak a gyors ügyintézést. További sok sikert kívánunk Priskin pályafutásához!

Kép: MTI

Nemrég tértél vissza egy sérülést követően. Hogy érzed magad?

Hála Istennek jól érzem magam. Örülök, hogy újra pályán lehetek.

Nyáron nagy volt a játékosmozgás Győrben, és egy nagyon erős csapat alakult ki. Mit gondolsz sikerül megközelíteni a dobogós helyezéseket, vagy akár fel is tudtok jutni?

Nagyszerű a játékoskeret és a stáb. Próbálunk minél jobban szerepelni. Bízom benne, hogy együtt szép sikereket tudunk elérni!

Ha már szóba került a feljutás. Néhány csapat ellen NB1-es szintet képviseltetek, viszont volt olyan mérkőzés, ahol visszaesés volt megfigyelhető. Minek köszönhető ez?

Minden mérkőzés más, egy teljesen új, fiatal csapat van alakulóban, az esetleges hullámvölgyek is a fejlődéshez tartoznak.
Bízom benne, hogy a jövőben ebből egyre kevesebb lesz.

Az elmúlt két mérkőzésen sikerült betalálnod. Elégedett vagy a saját teljesítményeddel?

Nagyon örülök a góloknak, de teljesen elégedett sosem vagyok. Mindig van jobb és jobb.

Kép: Kisalföld

Az átlagéletkor elég fiatal az ETO-nál. Milyen jövőt jósolsz az ETO-ban futballozó fiataloknak? Fontos, hogy legyenek fiatalok a csapatban, a rutinos játékosok mellé?

Nagyon örülök, hogy ennyi fiatal van a csapatban. Nagyon tehetségesek, szép jövő áll előttük, de ahhoz továbbra is keményen és alázatosan kell dolgozniuk.

2020-ban egy kis kitérőt követően visszatértél Győrbe, a szurkolók örömére. Milyen érzés volt visszatérni, mi a véleményed a győri környezetről?

Nagyszerű érzés volt visszatérni. Az ETO az otthonom.

Mi volt eddig pályafutásod legszebb pillanata?

Legszebb pillanatom a Norvégoknak lőtt gólom, amely meccs után hosszú idő után sikerült kijutnunk az EB-re a Nemzeti csapattal.

Az elmúlt mérkőzéseken kevesebb néző jelent meg a lelátókon. Mit gondolsz a csapat szurkolóiról?

Sajnálom, hogy kevesebben voltak a mérkőzésen, de nagyon köszönöm azok támogatását, akik jóban-rosszban mellettünk vannak. Bízom benne, hogy a jövőben egyre többen fognak kilátogatni, hiszen nekünk ők a 12. játékosunk.